Tutustu ilmoitukseen klikkaamallaTutustu ilmoitukseen klikkaamalla

Reipasta rahankäyttöä ja henkilöstöpolitiikkaa MTK:ssa

Maalainen-lehti uutisoi heinäkuussa, kuinka MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan puheenjohtajuuskaudella maatalouden tulot ovat romahtaneet. Tahdin jatkuessa,
seuraavalla vuosikymmenellä maataloustulo tai nykyisin ”maatalouden yrittäjätulo” voi mennä jo negatiiviseksi. Se tarkoittaisi sitä, että maatalouden myynti- ja tukitulot eivät riittäisi edes tilojen ostojen ja investointien rahoittamiseen.

Suurta kritiikkiä on Marttilan puheenjohtamiskaudella esitetty myös rahan käytöstä. Saksan elintarvikemarkkinaa pidetään Euroopan kaatopaikkana, sillä siellä hintataso on kestämättömän alhainen. Marttilan johdolla MTK kuitenkin laittoi noin 2 miljoonaa euroa suureen ruokamarkkinatapahtumaan Grüne Wocheen viime tammikuussa, kun Suomi isännöi tapahtumaa Berliinissä.

MTK:n maatalousjohtaja Johan Åberg vahvisti lehdelle, että valtio laittoi tapahtumaan 0,4 miljoonaa euroa, kun kokonaiskustannukset olivat 3 miljoonaa euroa. Loput rahat (0,6 milj. euroa) tulivat yrityksiltä.

MTK:ta lähellä olevat tahot ihmettelevät yhdistyksen rahankäyttöä, kun jäsenistö on ahtaalla. MTK muutti arvokkaan Simonkatu 6:ssa Helsingissä sijaitsevan Maalaistentalon avokonttoriksi useilla miljoonilla euroilla. Samalla kiinteistössä olleet arvokkaat taulut, patsaat ja arvohuonekalut kannettiin työntekijöiden ja johtokunnan jäsenten kotiin lähes korvauksetta tai pilkkahintaan.

MTK:n kokeneita asiantuntijoita on vuoden aikana joko lähetetty tai lähtenyt useampia organisaatiosta. Tuottajien keskuudessa on ihmetelty MTK:n toimintaa. Toimihenkilöt eivät uskalla enää ajaa asioita, kun järjestön johdon toiminta on täysin ennalta-arvaamatonta.

Lue lisää MTK:n omistamien organisaatioiden henkilöstöpolitiikasta keskiviikon Maalainen-lehdestä.

Julkaistu 25.11.2019 klo 22.00.

 

Maalainen-lehti puolustaa suomalaisia viljelijöitä ja maaseutua.

Lehden päätoimittaja on Piia Kattelus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutustu ilmoitukseen klikkaamallaTutustu ilmoitukseen klikkaamallaTutustu ilmoitukseen klikkaamalla
Tutustu ilmoitukseen klikkaamallaTutustu ilmoitukseen klikkaamallaTutustu ilmoitukseen klikkaamalla
Näköislehti (pdf)