• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

600 yhtyi Piia Katteluksen valitukseen Ylistaron Pelmaan tielinjauksesta

You are currently viewing 600 yhtyi Piia Katteluksen valitukseen Ylistaron Pelmaan tielinjauksesta
St1:llä Ylistarossa ollut nimien keruu tuotti lähes 600 nimeä valitukseen korona-kriisistä huolimatta.

Liikennevirasto Traficomin tekemä ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen valmistelema päätös Ylistaron Pelmaan tiejärjestelyistä on saanut täystyrmäyksen paikallisten käsittelyssä. Korona-kriisin keskelläkin peräti 595 henkeä on antanut allekirjoituksensa listaan ja yhtynyt valtuutettu Piia Katteluksen Vaasan hallinto-oikeuteen tekemään valitukseen. Nimet kerättiin kahdessa viikossa. Valituksessa vaaditaan Vaasan hallinto-oikeutta hylkäämään koko tielinjausta koskeva suunnitelma. 

-Ottaen huomioon allekirjoitusten keräyksen Covid-19 -poikkeustilassa, niin se on todella kova määrä. Haluan kiittää kaikkia allekirjoittajia, toteaa liikuttunut Kattelusylistarolaisten ja lähialueen asukkaiden aktiivisuudesta.

ELY-keskus on valituksen mukaan mm. jättänyt tutkimatta Ylistaron yrittäjien ja Seinäjoen kaupungin tekemät oikaisuvaatimukset suunnitelmasta. Suunnittelualueella ei ole myöskään uutta tielinjausta vastaavaa voimassaolevaa osayleiskaavaa. 

Uusi linjaus pilkkoo Kyrönjokilaakson arvokkaan maisema-alueen. Lisäksi valituksessa kiinnitetään huomiota, että esimerkiksi maanomistajien korvausasiat ollaan käsittelemässä vasta hankkeen maantietoimituksessa.

Merkillepantavaa on viranomaisen täysin puutteellinen lapsivaikutusten arviointi.

”Risteys olisi vaarallinen ylistarolaisille”, varoittaa Kattelus hallinto-oikeudelle yhdessä 595 muun allekirjoittajan kanssa jättämässään valituksessa.

Asianmukaista kuulemista ei ole järjestetty, sillä 14.10.2015 eli neljä puoli vuotta sitten alueella ei edes ollut vasta elokuussa 2016 perustettua uutta 120-paikkaista päiväkotia Asulan liikealueella. Jatkossa päiväkotiin ei pääsisi Seinäjoen suunnasta lainkaan suoraan.

Traficom ja ELY-keskus ovat siis tekemässä kaksi vaarallista risteystä peräkkäin ja jättämässä päiväkodin ja useat liikkeet ”mottiin”. Samalla vaaralliseen Rapakujan risteykseen ollaan uudella linjauksella lisäämässä liikennettä ja varsinkin raskasta liikennettä.

ELYn virkamies Janne Ponsimaan ja Traficomin motiiveja jättää selvittämättä liikenneympyrävaihtoehto on pidetty pöyristyttävinä. 

-Kenenkähän asialla Ponsimaa on? Sen aiomme selvittää juurta jaksaen, totesi eräs nimettömänä pysyvä vihainen viljelijä.

Julkaistu 12.4.2020 klo 18:50.