• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Seinäjoen uuden vuoden valoshow keräsi mahtiyleisön

You are currently viewing Seinäjoen uuden vuoden valoshow keräsi mahtiyleisön
Seinäjoen uuden vuoden vastaanotto keräsi torille runsaslukuisen yleisön. Kaupungin keskusta ruuhkautui hetkeksi.

Seinäjoella uusi vuosi vastaanotettiin kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän komennossa. Kiiskilän puheen jälkeen malttamaton ja runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan upeasta laservaloshowsta uudella Keskustorilla. 

Tapahtuman olivat mahdollistamassa Oma Sp, Töysän Säästöpankkisäätiö, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, Into Seinäjoki, Seinäjoen Energia ja Seinäjoen kaupunki.

Uuden vuoden tervehdyksessään kaupunginjohtaja Kiiskilä toi esiin, että yhteinen tekemisen meininki ja positiivinen tulevaisuuskuva ovat vallassa.

-Oltuani nyt jo toista vuotta töissä tässä hienossa kaupungissa, en enää sitäkään vähää ihmettele miksi täällä on pärjätty ja pärjätään. Tämä on tekijöiden ja yhteistyön kaupunki, totesi Kiiskilä.

Seinäjoen kaupunginjohtajan toive hyvinvointialueelle oli selvä: ”Toivon, että palvelut pystytään tekemään oikealla tavalla hajautetusti. Periaatteena tulisi olla se, että palveluita on tarjolla siellä, missä ihmiset ovat ja elävät. Näin toteutuu paljon puhuttu lähipalveluperiaate.”

Hyvinvointialue tuo isoja muutoksia Seinäjoen näkövinkkelistä; arviolta 1300 työntekijää siirtyy kaupungilta uuden työnantajan palvelukseen. Talouden näkökulmasta kaupunki kutistuu ja haasteena tulee olemaan isojen omaisuuserien jääminen kaupungin taseeseen. 

-Uudistuksessa pidän hyvin tärkeänä, itse asiassa entistäkin tärkeämpänä, myös kolmannen sektorin aktiviteetteja. Kaupungin ja järjestöjen, kuten myös hyvinvointialueen ja järjestöjen on pystyttävä mitä parhaaseen yhteistyöhön, painotti Jaakko Kiiskilä.

Puheessaan Kiiskilä toi esiin myös Seinäjoen menestyksen elinvoimavertailussa sekä asukasluvun kasvun. 

Lopuksi kaupunginjohtaja kiitti asukkaita aktiivisuudesta kaupungin strategiatyössä: ”Strategiassa tulee pystyä tekemään valintoja, muuten tuloksena on viestinnällinen pannukakku.”

Puheensa lopuksi kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä veti vivusta ja laukaisi valoshown seinäjokisten iloksi.
Julkaistu 1.1.2022 klo 21:42.