• Artikkelin kategoria:Uutiset

A-Fysitiimi auttaa itsestä huolehtimisessa – yrittäjä Anne-Mari Marttunen tekee myös kotikäyntejä

You are currently viewing A-Fysitiimi auttaa itsestä huolehtimisessa – yrittäjä Anne-Mari Marttunen tekee myös kotikäyntejä
Ylismedin toimitusjohtaja Marja-Liisa Valli (oik) ja A-Fystiimin yrittäjä Anne-Mari Marttunen tarjoavat monipuolisia terveydenhuollon ja fysioterapian palveluja Ylistarossa.

A-Fysitiimin yrittäjä ja fysioterapeutti Anne-Mari Marttunen on pitänyt toimipistettä Ylistarossa viime vuoden maaliskuusta lähtien. A-Fysitiimillä on toimipisteet myös Jalasjärvellä ja Kauhajoella. Erikoisosaamista on tuki- ja liikuntaelin fysioterapiasta, työfysioterapiasta ja urheilufysioterapiasta. 

Asiakkaita on riittänyt, ”pikkulintujen” ja Ylismedin Marja-Liisa ”Malla” Vallin kautta, kertoo Marttunen.

 -Koronan takia emme ole aktiivisesti mainostaneet, koska tämä tilanne on nyt mitä on ja tilanteen mukaan on eletty, toteaa Anne-Mari.

A-Fysitiimin fysioterapiapalveluita saa Ylistarosta ajanvarauksella. 

-Ajanvaraus onnistuu Ylismedin Mallan kautta tai sitten ihan ajanvarausnumeromme kautta. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Asiakkaan vaivan mukaan suunnitellaan jatkokäynnit ja tehdään hoidon tarpeen arviointi, kertoo Anne-Mari.

Matala kynnys fysioterapiaan

Anne-Mari Marttunen toivoo, että ihmisillä olisi matala kynnys hakeutua fysioterapiaan. Hän harmittelee sitä, että hoitoon tullaan liian myöhään, sitten kun vaiva on jo kroonistunut. Fysioterapeutille kannattaa hakeutua jo ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. 

-Pystyisimme vaikuttamaan tuki-ja liikuntaelin ongelmiin heti ja tulokset olisivat parempia, jos asiakkaat tulisivat ajoissa vastaanotolle ongelmien kanssa, painottaa Marttunen. Teemme ikääntyville myös tarvittaessa kotikäyntejä. 

Anne-Mari Marttusella on erikoisosaamista myös tuki- ja liikuntaelin fysioterapiasta, työfysioterapiasta ja urheilufysioterapiasta.

Eätyötä kotona tekeville Anne-Mari antaa seuraavia vinkkejä: 

  • Hyvästä ergonomiasta kannattaa huolehtia. Näyttö tulisi olla sillä tasolla, että pää ei ole liikaa eteen työntynyt, välttää istumista lysyssä. Kaikista tärkeintä on nousta kerran tunnissa ylös, koska pitkään paikallaan istuminen ei ole hyvästä.

Lisäksi päivä tulisi rytmittää kuten olisi töissä, eli huolehtia ruoka-ajoista.  Työpäivän pituudesta tulisi myös pitää kiinni ja käy vaikka kävelyllä kesken työpäivän potematta siitä huonoa omaatuntoa. Hyvä neuvo on myös osallistua  palaveriin vaikka napit korvilla kävelyllä. 

A-Fysitiimiltä saa myös työhyvinvointipalveluita yrityksille. 

Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä. Ajan voi varata puhelimella tai netistä.
Julkaistu 23.2.2021 klo 17:42.