Aluevaltuuston II varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen selvitti asukkaiden mielipiteitä

You are currently viewing Aluevaltuuston II varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen selvitti asukkaiden mielipiteitä
Aluevaltuuston II varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen selvitti asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston II varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen tapasi tulevan hyvinvointialueen asukkaita Ylistarossa ja Seinäjoella. Tilaisuuksien teemana oli ”Mikä muuttuu terveys-, sosiaali- & pelastuspalveluissa 1.1.2023?”. 

-Hyvinvointialueen talousarvio vuodelle 2023 on tulossa päätettäväksi aluevaltuuston vuoden viimeiseen kokoukseen. Olen tavattavissa, jotta saisin selville asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa. Tavoitteena on, että tavallisen ihmisen kannalta mikään ei vuodenvaihteessa muutu – tutut palvelut jatkuvat 1.1.2023 ja puhelinnumerotkin säilyvät samoina, totesi Kattelus-Kilpeläinen.

Hallinnollisesti muutos on merkittävä, mutta ulospäin se näkyy uutena logona ja HyväEP-brändinä. Kotisivujen osoite tulee olemaan hyvaep.fi.

-Itse olen selkokielen ystävä ja tulen aina puhumaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueesta, täsmensi Kattelus-Kilpeläinen.

Seinäjoen takaisinsoittojärjestelmä ei toimi

Ylistarossa ihmisiä puhutti se, ettei Seinäjoen terveyskeskuksen takaisinsoittojärjestelmä toimi – tai ainakaan ei ole takaisinsoittoa asiakkaalle tullut, vaikka lääkäriä on tavoiteltu jo yli viikon ajan. 

-Olen lääkärinaikaa yrittänyt soittaa, jotta saisin verenpainelääkitykseni kohdalleen. Automaatin puhetta olen kuullut ja näppäillyt numeroita, mutta lääkärinaikaa ei ole vieläkään annettu eikä takaisin soitettu, kertoi paikalle tullut ylistarolaisisäntä.

Lisäksi kiinnosti se, että säilyvätkö nykyiset sote-palvelut Ylistarossa.

Keskustelua heräsi myös hoitohenkilöstön riittävyydestä ja ylipäätään lääkäritilanteesta sekä ikäihmisten kotipalvelusta.

Mitä palveluita saa tulevaisuudessa Aallokosta?

Seinäjoen Epstorilla kysymykset koskivat asemanseudulle rakentuvaa perhepalvelukeskus Aallokkoa – mitä palveluita sieltä saa, minne autot pysäköidään ja mitä tapahtuu Huhtalantien terveyskeskukselle.

-Keskusteluissa on käynyt ilmi, kuinka tärkeää on jatkossa huolehtia sote-keskusten eli entisten terveyskeskusten vetovoimasta ja pitovoimasta hoitohenkilökunnan ja erityisesti lääkärien osalta; sote-keskusten henkilöstön riittävyys ja asiantuntijuus ovat avainasemassa siinä, miten tulemme lunastamaan palvelulupauksemme ”Palvellen parasta – vierelläsi kun tarvitset”, summasi Piia Kattelus-Kilpeläinen päivän antia.

Julkaistu 18.12.2022 klo 14:22.