• Artikkelin kategoria:Urheilu / Uutiset

Amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu Seinäjoelle

You are currently viewing Amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu Seinäjoelle
Amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu pelataan OmaSPstadionilla. Puitteita ihailemassa vasemmalta katsottuna W-Media & Management Oy:n Sami-Petteri Kivimäki, Suomen Amerikkalaisen jalkapalloliiton Roope Noronen, Seinäjoen kaupungin Jari Mäkelä ja Crocodilesin Jari Jalava. Kuva: CrocodilesOfficial instagram.

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton hallitus on valinnut Vaahteramalja XLIV:n pelipaikaksi Seinäjoella sijaitsevan OmaSP Stadionin.  Loppuottelu pelataan lauantaina syyskuun 9. päivä.

Järjestyksessään 44. Vaahteramalja pelataan nyt viidettä perättäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kertoo loppuottelupaikan valinnasta näin:

-Vaahteramalja Seinäjoella on ollut työnalla jo pidempään ja on hienoa, että tänä vuonna pääsemme toteuttamaan tämän. Luvassa on aiempaa enemmän ja laajempaa oheistapahtumaa ottelun ympärille ja toivottavasti mahdollisimman moni jenkkifutisperheestä saadaan myös paikanpäälle juhlistamaan kauden päätöstä.

Vaahteramalja XLIV järjestetään yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, W-Media & Management Oy:n sekä Seinäjoki Crocodiles ry:n kanssa.

-Seinäjoki on tapahtumakaupunki ja täällä järjestetään myös useita isoja liikuntatapahtumia. Paljon on ollut mm. eri lajien maaotteluita, kansainvälisiä kisoja sekä urheilutapahtumia toteaa Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä.

Mäkelän mukaan Vaahteramaljan eli loppuottelun saaminen Seinäjoelle on erittäin hieno ja merkittävä asia Seinäjoen kaupungille.

-Seinäjoella pelataan mm. palloilun pääsarjoissa 7 joukkueen voimin. Amerikkalaisen jalkapallo seura Crocodiles on pelannut pitkään pääsarjatasolla ja pelasi viime vuonna Kuopion finaalissa. Toivottavasti OmaSp Stadionin katsomot täyttyvät syyskuussa.

Julkaistu 25.1.2023 klo 10:48.