Atria kertoo kanatuotteiden hiilijalanjäljen pakkauksissaan

You are currently viewing Atria kertoo kanatuotteiden hiilijalanjäljen pakkauksissaan
Maaliainen-lehden saamien tietojen mukaan Atria, HK ja Snellman ovat irtisanomassa sopimuksia kauppojen kanssa.

Atria on laajentanut kanatuotteidensa hiilijalanjäljen laskentaa ja nyt kaikkiin Atria tuotemerkin kanatuotteiden pakkauksiin lisätään tuotteen hiilijalanjäljestä kertova merkintä. Merkintä pakkauksessa kertoo tuotteen koko tuotantoketjun ilmastovaikutuksen hiilidioksidiekvivalenteiksi muutettuna. Hiilijalanjälki on laskettu ja ilmoitetaan tuotenimikekohtaisesti (kg CO2e / tuote).

Hiilijalanjälkimerkityt kanatuotteet tulevat kauppoihin ympäri Suomen kesäkuusta alkaen. Ensimmäisenä merkintä näkyy maustamattomissa tuotteissa, vuoden loppuun mennessä kattavuus ulottuu jo maustettuihinkin tuotteisiin.

– Suomalaiset kuluttajat tiedostavat yhä paremmin ruuan ilmastovaikutukset ja hiilijalanjäljen merkitseminen on yksi tapa palvella paremmin kuluttajia. Olemme aloittaneet hiilijalanjäljen merkitsemisen aikaisemmin viime vuonna Alatalon tilan kanatuotteista ja nyt laskentatyön edistyessä tuomme merkinnät asteittain yhä useampiin tuotteisiimme, kertoo Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

– Atria on asettanut tavoitteekseen olla vastuullisuuden edelläkävijä alallaan. Teemme jatkuvasti työtä ympäristöasioiden eteen. Laskemalla tilojemme hiilijalanjäljen ymmärrämme perusteellisemmin, mistä toimintamme päästöt syntyvät ja miten voimme niitä pienentää. Tämä on yksi askel matkallamme kohti tavoitettamme, joka on aidosti hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä, jatkaa Merja Leino.

Laskenta kattaa broilerin alkutuotannon osalta yli puolet Atrian tuotantovolyymista edustaen näin keskimääräistä Atrian Perhetilojen hiilijalanjälkeä. Pakkauksiin merkityissä hiilijalanjäljissä on huomioitu kanan lisäksi myös tuotteiden pakkausmateriaalit, mahdolliset muut raaka-aineet sekä tuotteen prosessoinnista tuotteelle allokoituvat päästöt.

Hiilijalanjäljen laskenta on toteutettu yhteistyössä Envitecpolis Oy:n ja yhteensä 40 atrialaisen broileritilan kanssa. Envitecpolis hyödyntää alkutuotannon hiilijalanjäljen laskennassa kansainvälistä Cool Farm Tool -työkalua. Cool Farm Tool on erikoistunut alkutuotannon hiilipäästöjen laskentaan ja sen avulla saadaan laskettua yksilöllinen, tilan omiin tietoihin ja toimintoihin perustuva hiilijalanjälki. Laskennan pohjana ovat PEF:n (Product Environmental Footprint) ja IPCC:n (Intergovernmental Panel on Climate Change) laskentamenetelmät sekä alan uusin tutkimustieto.

Julkaistu 8.6.2021 klo 16:43.