• Artikkelin kategoria:Yleinen

Epileptikkojen asialla neljä vuosikymmentä

You are currently viewing Epileptikkojen asialla neljä vuosikymmentä
Etelä-Pohjanmaan Epilepsiayhdistyksen hallitukseen kuuluvat Paula Keski-Nirva (Kauhajoki), Keijo Laitinen (Lapua), Jukka Hautamäki (Seinäjoki), Sirpa Paski (Seinäjoki), Tuomas Koivuniemi (Kauhajoki), Pirkko Sampo (Kurikka), Ari Yli-Erkkilä (Seinäjoki), Jyrki Keskinen (Seinäjoki), Jaana Koski (Seinäjoki) ja Liisa Ala-Kanto (Seinäjoki).

Etelä-Pohjanmaan Epilepsiayhdistys viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan. Koko maakunnan alueella toimivalla yhdistyksellä on yli 350 eri-ikäistä jäsentä. Puheenjohtaja Tuomas Koivuniemen mukaan jäsenistössä on niin epilepsiaa sairastavia kuin heidän läheisiään.

-Epilepsiayhdistys on jäsenten etujen valvoja ja puolustaja sekä sairauteen liittyvän tiedon välittäjä, mutta yhtälailla yhteisten tapahtumien, kerhojen ja retkien järjestäjä. Seinäjoella toimii aktiivinen liikuntakerho, minkä lisäksi eri puolilla maakuntaa järjestetään kaverikahvila-tapahtumia.

Kaverikahviloita yhdistys järjesti viime syksynä Seinäjoella, Kurikassa, Kauhajoella, Lapualla ja Alajärvellä. Kahviloissa ei ollut erityistä ohjelmaa, vaan epilepsiaa sairastavia kutsuttiin lehti-ilmoituksin yhteisten kahvien ääreen jutustelemaan ja tapaamaan uusia tuttavuuksia.

-Seinäjokinen-lehdessä ilmoittelimme jokaisesta tapahtumasta. Seinäjoella kahvilassa kävi parikymmentä henkeä ja joukossa oli aivan uusia ihmisiä, jotka innostuivat muutenkin toiminnasta, Koivuniemi kertoo.

Epilepsiayhdistyksen viime vuoden merkittävin voimanponnistus oli Epilepsialiiton valtakunnallisten kesäkisojen isännöinti kesäkuussa Seinäjoella. Keskusurheilukentällä kilpailuihin osallistui yli 150 henkeä.

Tänä vuonna valtakunnallinen liitto viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja paikallinen yhdistys juhlii omia nelikymppisiään syksyllä. Koivuniemi toivottaa epilepsiaa sairastavia, heidän läheisiään ja muita kiinnostuneita tulemaan mukaan tärkeään vapaaehtoistyöhön.

Yhdistyksen toiminnasta löytyy lisätietoa Facebookista (@epepilepsia) tai netistä https://www.epilepsia.fi/web/etela-pohjanmaa/etusivu

Julkaistu 30.1.2019 klo 13:32.