• Artikkelin kategoria:Yleinen

Etelä-Pohjanmaan VATE:n valmiusaste maan 6. korkein, kärjessä Keski-Uusimaa, Etelä-Karjala ja Keski-Pohjanmaa – Kainuu ei ole saanut toimitettua ainoana tietoja

You are currently viewing Etelä-Pohjanmaan VATE:n valmiusaste maan 6. korkein, kärjessä Keski-Uusimaa, Etelä-Karjala ja Keski-Pohjanmaa – Kainuu ei ole saanut toimitettua ainoana tietoja
Sosiaali- ja terveysuudistuksen valmistelu takkuaa alueilla. Keski-Uusimaa, Etelä-Karjala ja Keski-Pohjanmaa ovat pisimmillä, Etelä-Pohjanmaa on tilastojen mukaan 6. pisimmällä. Kainuu ei ole saanut toimitettua ainoana edes tietoja valmistelun etenemisestä.

Seinäjokinen-lehti on saanut Sosiaali- ja terveysministeriön keräämät tiedot Sosiaali-, terveys- ja pelastuslaitoksia koskevaa uudistusta tekevien Valmistelutoimielimien eli VATEjen valmiusasteesta ottaa uudistus käyttöön.

Uudistusta on valmisteltu lokakuun lopussa pisimmälle Keski-Uudenmaan, Etelä-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan alueilla.

Etelä-Pohjanmaan valmiusaste suureen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen on maan kuudenneksi korkein tällä hetkellä.

Yhteensä 21 hyvinvointialueen ja Helsingin lisäksi tilastoissa on myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tilastot. Tietojen mukaan Varsinais-Suomi, Kanta-Häme ja Satakunta ovat alku vaiheessa valmistelussa.

Kainuu ei ole kyennyt toimittamaan tietoja lainkaan tilastoa varten. Kainuussa valmistelujohtajan pätevyydestä on jätetty oikaisuvaatimus ja asiasta on mahdollisesti tulossa myös hallintovalitus.

Julkaistu 1.11.2021 klo 20:14.