• Artikkelin kategoria:Politiikka

EU-mielenosoitus keräsi väkeä – uusi tilaisuus talvella

You are currently viewing EU-mielenosoitus keräsi väkeä – uusi tilaisuus talvella
Fixit, Suomi eroon EU:sta, eroa hallitus -mielenilmaisu keräsi väkeä ikäihmisistä nuoriin perheisiin ja maahanmuuttajataustaisiin.

Suomi eroon EU:sta, eroa hallitus -mielenilmaus Helsingissä marraskuun viimeisenä lauantaina keräsi eri arvioiden mukaan vähän vajaan tai vähän yli 1000 henkeä paikalle.

Paikalla ollut seinäjokelainen aktiivi kertoi, että tilaisuuden aluksi hiljennyttiin kunnioittamaan viimeisen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin muistoa.

Tilaisuuteen osallistuneiden henkilöden määrä on merkittävä, sillä koronarajoitteet vaikuttivat ihmisten mahdollisuuksiin osallistua mielenilmaukseen. Puhujista tunnetuin oli europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.

Ensimmäisessä mielenilmauksessa 1.9.2020 oli väkeä arviolta saman verran paikalla. Ensimmäisessä tilaisuudessa oli laajemmin paikalla puhujia useammista poliittisista ryhmistä ja myös eri elinkeinoelämän tehtävistä.

Seinäjokisen saamien tietojen mukaan järjestäjät suunnittelevat talvelle seuraavaa tilaisuutta. ’Fixitin’ kannatus Suomessa on kasvanut EU:n elpymisvälineen ollessa todella epäoikeudenmukainen Suomen kannalta ja vieläpä EU:n omien sopimusten vastainen.

Julkaistu 29.11.2020 klo 19:02.