Halkosaaren päiväpiiri vietti 10-vuotisjuhlaa

You are currently viewing Halkosaaren päiväpiiri vietti 10-vuotisjuhlaa
Katri Salme kukitettiin Halkosaaren päiväpiirin 10-vuotisjuhlassa.

Halkosaaren seurakuntakodissa juhlistettiin huhtikuussa 10-vuotista taivalta aurinkoisessa kevätsäässä. Paikalla oli mukana ikääntyvien palvelukoordinattori Kaija Göös Seinäjoen kaupungilta sekä pastori Marketta Veikkola.

Pastori Marketta Veikkolan vetämän hartaushetken jälkeen Katri Salme kertasi päiväpiirin historiaa.

Toiminta käynnistettiin 3.4.2014 viiden naisen toimista. Toimintavuosien aikana osallistujamäärä on vakiintunut noin kahteenkymmeneen. Päiväpiirin kuljetaan myös naapurikunnista, kuten Lapualta ja Ilmajoelta.

Vuodesta 2018 päiväpiiri on toiminut Halkkiksen uusissa, remontoiduissa tiloissa. Päiväpiiri pidetään joka toinen torstai klo 12, poislukien kesä ja juhlapyhät.

Päiväpiirin toimintaan ovat kuuluneet käsityöt ja laulut sekä Salli Latvalan vetämät jumpat. Johanna Tuurinkoski on säestänyt musisointia. Ja tietenkin myös kahvitellaan yhdessä.

Pastori Marketta Veikkola on ollut mukana Halkosaaren päiväpiirin toiminnassa alusta asti.

Vapaaehtoistyö on merkittävä osa toimintaa

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna päiväpiirissä kudottiin vetenaarisukkia sotaveteraaneille. Lisäksi on autettu Romanian lapsia, hommattu stipendirahaa Halkosaaren koulun oppilaille, laulettu keskussairaalan kuntoutusosastolla joululauluja, kerätty Ylistaron Pihakoivun lapsille joululahjoja ja vuodesta 2022 lähtien on autettu ukrainalaisia.

Päiväretkillä tullut lähiseutu tutuksi 

Päiväpiiri on myös ylläpitänyt toimintakykyä järjestämällä päiväretkiä lähiseudulle.

Retkiä on tehty Hunurinjärvelle, Virroille, Närpiöön, Vaasa – Kokkola – Pietarsaari-seudulle sekä ompa käyty myös Ahvenanmaalla.

Seurakunta ja kaupunki kumppaneina 

Seurakunta on ollut vahvasti läsnä päiväpiirin toiminnassa. Historiaa kerratessa nousivat esiin Tapio Hirvilammi, Johanna Piuhola, Marketta Veikkola, Jukka Tuppurainen sekä Jukka Salo.

Katri Salme pyrkii myös järjestämään päiväpiiriin myös info-iskuja mm. ikääntyvien palveluista. Juhlapäivänä paikalla ollut Kaija Göös kertoi kahvikekkereistä, joita pidetään maanantaisin Joupin kerhotalolla. Ikääntyville suunnatun toiminnan tarkoituksena on lisätä yhteisöllisyyttä ja ennaltaehkäistä yksinäisyyttä.

Ikääntyvien palvelukoordinaatttori Kaija Göös muisti päiväpiiriläisiä ja erityisesti Katri Salmea.
Päiväpiirissä lauletaan, jumpataan ja tehdään käsityötä sekä osallistutaan monipuolisesti hyväntekeväisyyteen.
Halkkiksen tilat ovat seurakunnan omistamat.
Julkaistu 11.4.2024 klo 21:04.