• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Halkosaaressa turvattava seurakunnan toiminta

You are currently viewing Halkosaaressa turvattava seurakunnan toiminta
Seurakuntakotia koskevassa asiassa lähtökohtana tulee olla seurakunnan toiminnan turvaaminen Halkosaaressa. Kiinteistö on hyvässä kunnossa ja hyvällä sijainnilla, joten myyntiaikeet tulee unohtaa.

Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuutettu ja Lapuan hiippakuntavaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa Halkosaaressa sijaitsevan Seinäjoen seurakunnan omistaman kiinteistön ”Halkkiksen” puolesta:

-Seurakuntakoti on välttämätön seurakuntalaisten ja asukkaiden toiminnan kannalta. Kirkkovaltuuston kokouksessa me valtuutetut torppasimme kiinteistön myynnin ja asia palautettiin kirkkoneuvostolle uudelleen valmisteluun, kertoo Kattelus-Kilpeläinen.

Hänen mukaansa Halkosaaren seurakuntakotia koskevassa valmistelussa lähtökohtana tulee olla seurakunnan toiminnan turvaaminen Halkosaaressa.

-Seurakuntakoti on hyvässä kunnossa ja hyvällä sijainnilla – miksi ihmeessä se olisi pitänyt myydä? Siksi esitinkin kokouksessa, että sitä ei myydä, ja sitä mieltä olen edelleen, toteaa Kattelus-Kilpeläinen.

-Halkosaari on kasvava ja kehittyvä kylä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Jos seurakuntakotiin halutaan lisää käyttäjiä nykyisten lisäksi, tulee seurakunnan vahvistaa toimintaa kaikenikäisille ja myös tehostaa Halkosaaren seurakuntakodin markkinointia. Voisimmeko kehittää toimintaa yhdessä vaikkapa Seinäjoen kaupungin nuorisotoimen kanssa? Meillä kyläläisillä on tietenkin myös avaimet käsissämme sen ideoimiseksi, millaista toimintaa jatkossa haluamme kylässämme järjestää, päättää Kattelus-Kilpeläinen.

Halkkiksen sisäänkäynnin luona tulijoita tervehtivät tontut, jotka ovat torstaisin kokoontuvan Päiväpiirin osallistujan käsityötä.
Julkaistu 30.11.2023 klo 21:48.