Halkosaari-Kitinojalla jo peräti 53 prosenttia äänestänyt klo 11 mennessä kuntavaaleissa

You are currently viewing Halkosaari-Kitinojalla jo peräti 53 prosenttia äänestänyt klo 11 mennessä kuntavaaleissa
Vaalilautakunnasta äänestystä Halkosaari-Kitinojalla seurasi puheenjohtaja Juha Kitinoja (oik.), Pirkko Ekoluoma, Tarja Korkiavuori ja Virpi Savunen.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Juha Kitinojan mukaan Seinäjoen Halkosaari-Kitinojan äänestysalueella oli kuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä ja ennakkoäänestyksessä käyttänyt äänioikeuttaan jo 53 prosenttia äänioikeutetuista. 

-Varsinaisen vaalipäivän äänestys on kuitenkin käynnistynyt varsin verkkaisesti. Aamun aikana on käynyt 22 henkeä, kertoi Kitinoja klo 11 jälkeen aamulla.

Alueella on 562 äänioikeutettua, joista 276 äänesti ennakkoon.

Äänestämässä käynyt Kimmo Savunen kertoi Seinäjokiselle, ettei vaalipäivän siirto kesälle vaikuta äänestämiseen.

-Ei sillä minulle ole ollut merkitystä. Joka tapauksessa äänestän. Ehkäpä koronatilanteen helpottumisen kannalta siirto oli ihan hyvä, kommentoi Savunen.

Munakassa tasainen tahti

Ilmajoen Munakan koululla on yhteensä 312 äänioikeutettua. Äänestämässä oli ennakkoon käynyt 82 henkeä eli 26,2 prosenttia. 

-Aamupäivän aikana kello 11:een mennessä oli äänestämässä käynyt 24 henkilöä, kertoi vaalilautakunnan puheenjohtaja Marja-Leena Lehtisaari.

Seinäjoella ennakkoon äänesti 36,6 prosenttia, Ilmajoella 30,3 prosenttia ja koko maassa 33,1 prosenttia.

Munakassa puheenjohtaja Marja-Leena Lehtisaari kertoi 24 hengen käyneen äänestämässä aamun kahtena ensimmäisenä tuntina.

Julkaistu 13.6.2021 klo 12:05.