• Artikkelin kategoria:Yleinen

Harri Koskelan siirtyy kokoomukseen ja lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi – ”perussuomalaisissa seinä nousi pystyyn”

You are currently viewing Harri Koskelan siirtyy kokoomukseen ja lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi – ”perussuomalaisissa seinä nousi pystyyn”

Ilmajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Koskela on nimetty kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Vaasan vaalipiiristä. 

Kuntavaaleissa Koskela sai eniten ääniä Ilmajoella eli yhteensä 257 ääntä. Koskela oli perussuomalaisten ehdokkaana kunta- ja aluevaaleissa. Aluevaaleissa Koskela sai perussuomalaisista neljänneksi eniten ääniä eli 428 ääntä.

-Tavoitteena on pitkään ollut mennä eteenpäin tässä hommissa (politiikassa). Äänitavoitetta en ole vielä miettinyt, toteaa Koskela. 

Asiat tapahtuivat ehdokkuuden osalta Koskelan mukaan  melko nopeasti. 

-Seinä nousi pystyyn paikallistasolla ja piiritasolla. Koin sen niin, että ehdokkuus ei ole mahdollista perussuomalaisissa. 

Lopullisen päätöksen Koskela teki tiistaisen perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokouksen jälkeen:

-Halusin nähdä piirin viimeisen nimen tiistaina ja sen jälkeen tein lopullisen päätöksen. Tukea ei löydy. 

Koskelan lähtö kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi vaikuttaa myös hänen ryhmäänsä Ilmajoen kunnanvaltuustossa ja Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustossa.

-Kyllä joo. Sitä se tarkoittaa, että ryhmä vaihtuu, Koskela vahvistaa.

Ilmajoen kunnanvaltuuston puheenjohtajuuden jatkoon ensi kesällä Koskela suhtautuu avoimesti:

-Valtuustoryhmät neuvottelevat paikoista ja olen valmis jatkamaan. Ja jos se on epähygienistä puoluevaihdoksen myötä, toimin yhteisen ryhmien välisten linjan mukaisesti, Koskela linjaa.

-Sama ihminen olen kuin tähänkin asti: ihminen eikä mielipiteet ole muuttuneet. Vähän eri väriset verkkarit tällä kertaa sitten vaaleissa päällä, Koskela kertoo omasta poliitiisesta linjasta. 

-Politiikka on sillä tavalla jännä laji, että viime kädessä kansa on se, joka mandaatin luottamukselle antaa. Se toimii joka tasolla, muistuttaa Koskela.

Julkaistu 19.1.2023 klo 22:31.