Hoitajan hätähuuto: ”Löysässä hirressä!”

You are currently viewing Hoitajan hätähuuto: ”Löysässä hirressä!”
Kirjoittajan mukaan hoitaja on löysässä hirressä. ”Tiedätkö millaista siinä on olla? 1.2 tuli voimaan hutaisten rääpäisty pykälä 48 a. Ei järjen hiventä, päättäjillä ei mitään käsitystä, mitä tapahtuu kentällä! Siellä on HOITAJAPULA. Siellä on JOUKKOKATO.” 

Julkaisemme oheisen mielipidekirjoituksen anonyymisti asian arkaluontoisuuden takia:

”Olen Seinäjoen kaupungin työntekijä hoitoalalta. Olen tehnyt tätä työtä sydämellä, hoitanut ja ollut läsnä. Joustanut. Jäänyt pyynnöstä pitkään päivään. Olen kelvannut. Minua on tarvittu!


Viimeinen kaksi vuotta on ollut enemmän ja vähemmän stressaavaa aikaa. Moni meistä hoitoalan ammattilaisesta on joutunut tunnustamaan heikkoutensa taakan alla ja jäädä sairauslomalle kuluneena korona aikana uupumuksen vuoksi. Nyt sinne sairauslomalle on varmasti jäämässä joukko kaltoinkohdeltuja rokottamattomia hoitajia. 

Nyt on hoitaja löysässä hirressä. Tiedätkö millaista siinä on olla? 1.2 tuli voimaan hutaisten rääpäisty pykälä 48 a. Ei järjen hiventä, päättäjillä ei mitään käsitystä, mitä tapahtuu kentällä! Siellä on HOITAJAPULA. Siellä on JOUKKOKATO. 

Nyt Seinäjoen kaupungin rokottamattomat hoitajat ovat töissä normaalisti, 1.-20.2 tehden normaalia hoitotyötä kukin tahollaan ja työnantaja rikkoo tuota lakia, ei käy kuinkaan. Mutta kaikki muuttunee sitten 21.2. Silloin iso joukko osaavia käsiä siirretään johonkin tai ollaan siirtämättä.Sitä paikkaa ei vielä kukaan tiedä. Kuulemiset alkavat vko:lla6. Jos toista työtä ei ole tarjota, niin palkanmaksu katkeaa. Mitä järkeä tässä on? Ei mitään.

Rokotetut ja rokottamattomat hoitajat töissään äärirajoilla, sijaisia ei ole. Ja yhtäkkiä niistä iso rokottamattomien joukko muualle siirrettynä tai kotona palkatta. Kuinka kestää rokotetut kanssa siskot ja veljet? Me kaikki tiedämme, että kiusaaminen on hirvittävää. Kiristäminen ja manipulointi eivät kuulu työpaikoille. Työnantaja on velvollinen kunnioittamaan osaamista ja osaavaa henkilökuntaa. Kenenkään talous ei kestä palkattomuutta. 

Vetoan kaupungin päättäjiin. Viitatkaa kintaalla tuota lakia. Tehän teette sitä parasta aikaa!”

-Kotihoidon luottopakki-

”Me kaikki tiedämme, että kiusaaminen on hirvittävää. Kiristäminen ja manipulointi eivät kuulu työpaikoille. Työnantaja on velvollinen kunnioittamaan osaamista ja osaavaa henkilökuntaa. Kenenkään talous ei kestä palkattomuutta.”
Julkaistu 3.2.2022 klo 17:51.