• Artikkelin kategoria:Maakunta

Hulevesimaksusta uusi kustannus omakotitaloasujille

You are currently viewing Hulevesimaksusta uusi kustannus omakotitaloasujille

Katso kuvasta ketkä valtuutetuista halusivat Seinäjoelle uuden maksun eli hulevesimaksun (vihreä väri) ja ketkä eivät halunneet tontin omistajille uutta maksua (punertavat sävyt).

Hulevesimaksuja on viime vuosina alettu periä muutamissa kaupungeissa ja kunnissa. Kokoomusministeri Petteri Orpo toimi maa- ja metsätalousministerinä, kun vuonna 2014 maankäyttö- ja rakennuslakia päivitettiin hulevesien ja niiden maksujen perimisestä. 

Seinäjoen kaupunki päätti liittyä ensi vuonna näiden ”vihattujen” hulevesimaksujen perijäksi valtuuston äänestyspäätöksen jälkeen. 

Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja kuka tahansa kunnan jäsen, siten myös maanomistaja tai yrittäjä voi valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen ja hakea päätökselle täytäntöönpanon kieltoa. 

Vaasassa, Haapajärvellä ja Oulussa hulevesimaksut ovat aiheuttaneet suurta närää ja elokuussa Haapajärvellä tehtiin jopa kuntalaisaloite maksun poistamiseksi.

Vaasassa valitus hallinto-oikeuteen viivästytti maksun käyttöönottoa.

Kaupunginhallituksen alkuperäinen esitys Seinäjoella muuttui valtuuston käsittelyssä äänin 36-7 siten, että omakotitaloasujilta katoksi asetettiin 40 euroa. Äänestyksessä 7 äänesti tyhjää.

Lue lisää Seinäjokisesta keskiviikkona 4.11.2020. Lue myös mitä muuta valtuuston kokouksessa tapahtui.

Julkaistu 3.11.2020 klo 17.50.

Julkaistu 3.11.2020 klo 17:50.