• Artikkelin kategoria:Urheilu / Uutiset

Isokyrö RATI Rallin järjestelyt rullaavat hyvää tahtia

You are currently viewing Isokyrö RATI Rallin järjestelyt rullaavat hyvää tahtia
Syyskuun neljäntenä ajetaan pitkästä aikaa perinteinen kyläralli Isossakyrössä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Syyskuun 4. ajetaan pitkästä aikaa perinteinen kyläralli Isossakyrössä, kerrotaan Isokyrö RATI Rallin tiedotteessa. Neljän erikoiskokeen reitti on sekoitus pienempää teknistä tietä sekä isoa valtiontietä, joten haastetta riittää kaikille osallistujille. Kilpailu soveltuu myös loistavasti testiralliksi syksyn isompia kilpailuja silmällä pitäen ja kilpailuluokkia löytyy jokaisen tarpeisiin nuotista tai ilman. 

Rallin reitille lähdetään Isonkyrön keskustasta RATI Rauta R. Buckman Oy:n pihapiiristä. Kahden erikoiskokeen jälkeen tullaan huoltoon koulukeskukselle. Lyhyen tauon jälkeen on vuorossa toiset kaksi pikataivalta ennen maalia. Kaikki erikoiskokeet ajetaan kertaalleen ja kilometrejä kertyy vajaat 40.

Rallin konsepti on yksinkertainen ja kustannustehokas. Rallikalenterissa on vuosi vuodelta vähemmän perinteisiä pikku ralleja, mutta Pohjankyrön Urheiluautoilijat halusi sellaisen kuitenkin järjestää.

-Järjestelyt ovat hyvässä mallissa. Reitti on valmis ja kilpailun konsultti on sen kiertänyt. Säännöt saadaan näinä päivinä Kitiin ja ilmoittautuminen käyntiin. Järjestäjälle paras palkinto olisi suuri määrä ilmoittautumisia. Ralliorganisaatio on osittain sama, kun SM Pohjanmaa Rallissa eli kesä on ollut sangen ralli painotteinen, nauraa kilpailunjohtaja Erkki Hemminki.

Julkaistu 18.7.2021 klo 12:30.