• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Jouko Peltonen puhui Seinäjoella Sedusta valmistuneille perjantaina 1.6.2018. ”Ei opetus eikä henkilökunta kestä enää lisää leikkauksia”

You are currently viewing Jouko Peltonen puhui Seinäjoella Sedusta valmistuneille perjantaina 1.6.2018. ”Ei opetus eikä henkilökunta kestä enää lisää leikkauksia”

Maakunnallisen ammatillisen koulutuksen järjestäjän Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun hallituksen puheenjohtaja ja virkatyössään Jalasjärven lukion rehtorina toimiva Jouko Peltonen piti tervehdyspuheen Kirkkokadulla perjantaina Sedun valmistujaisjuhlissa. Peltonen jatkoi juhlia työpaikallaan Jalasjärven lukiossa, jossa valkolakin sai lauantaina 37 opiskelijaa. Jalasjärvellä koko lukion ikäluokka sai kerralla tänä keväänä valkolakin.

-Lukion osalta kevät oli historiallinen, koska kyseessä oli viimeinen 1900-luvulla syntynyt ylioppilaiksi valmistunut ikäluokka, muistuttaa Peltonen.

Seinäjoen kaupunginvaltuutettuna toimiva Peltonen peräänkuuluttaa kaikkien lukioiden omaleimaisuuden ja erikoistumisen mahdollistamista Seinäjoella ja lähialueilla myös tulevaisuudessa.

-Suurin tämän hetken murhe on ammatillisen koulutuksen valtionosuuksien leikkaaminen, mikä heijastuu epävarmuutena koulutuksen laatuun ja resurssien vähentyminen heijastuu negatiivisena myös henkilöstöön. Henkilöstö on joutunut venymään jo äärirajoille, harmittelee Peltonen.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä ei ole kuitenkaan Peltosen mukaan suostunut ajautumaan nurkkaan, vaan toimintaa kehitetään pohjalaisella vahvalla itsetunnolla. ”Toivon, että henkilökunta jaksaa nämä myllerryksen hetket, sillä tulevaisuudessa tilanteen on joka tapauksessa tasaannuttava.”

Nurmossa asuva Peltonen haluaa kuitenkin kiittää omaa työnantajaansa eli Kurikan kaupunkia, joka on antanut riittävät resurssit lukio-opetukseen. Tämä takasi Peltosen mukaan hyvät opintotulokset ja sen, että kaikki lukion aloittaneet valmistuivat kerralla tänä keväänä.  

-Samalla myös osaavat opettajat pysyvät ja viihtyvät työssään, Peltonen muistuttaa resurssien tärkeydestä.

Peltonen tavoitettiin puhelimitse iloisista juhlatunnelmista matkalla jo kolmansiin ylioppilasjuhliin, tällä kertaa Ouluun. Peltonen haluaa toivottaa kaikille valmistuneille hyvää kesää, parhainta onnea ja hyviä juhlia.

Osallistu arvontaan

Lähettämällä kuvan koulunpäättäjäis-tunnelmista joko suoraan osoitteeseen  kuvat.seinajokinen@gmail.com, tai Seinäjokinen-lehden facebookin kautta linkittyvään sähköpostiosoitteeseen, voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on kolme tavarapalkintoa.

Julkaistu 2.6.2018 klo 20:02.