• Artikkelin kategoria:Politiikka

Kainalo: Kansalaispuolue vaatii sote-kapitalismille loppua

Kansalaispuolue on järkyttynyt Alavudella ilmenneistä laiminlyönneistä Attendo Oy:n Pelimanni-hoivakodissa, jotka johtivat aluehallintoviranomaisten päätökseen sulkea hoivakoti vain kuukausi sen avaamisen jälkeen.  

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus vaativat rikkomukset tehneet tahot ja poliittiset päätöksentekijät vastuuseen.

”Puutteellinen hoitajien henkilöstömitoitus, riittämätön määrä lääkeluvallisia hoitajia, puutteet työvuorolistoissa ja muut laiminlyönnit kertovat, että pääomasijoittajien mellastaminen vanhustenhuollon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kentällä on laitettava kuriin ja lopetettava.”

Poliittiset päättäjät alueellisella ja valtakunnallisella tasolla eivät voi paeta omaa vastuutaan. Alavuden alueella keskustavetoiset kunnat ovat ulkoistaneet sote-palvelut Pihlajalinna Oyj:n kanssa perustetulle yhteisyritykselle, joka taas on hankkinut vanhusten hoivakotipalveluita muun muassa Attendolta. Ulkoistaminen on ollut siis poliittisen harkinnan ja päätöksen tulos.

Kansalaispuolueen mielestä sote-kapitalismille pitää saada loppu. Kansan katseet asiassa kohdistuvat nyt Keskustan puheenjohtajaan ja pääministeriin, liikemies Juha Sipilään sekä sote-valinnanvapautta ja sote-yritysten lobbareita kasvattaneen Kokoomuksen puheenjohtajaan ja valtiovarainministeri Petteri Orpoon. 

”Ihmiset kaipaavat turvallista ja luotettavaa hoitoa ja hoivaa, eivätkä he hyväksy vanhusten, sairaiden, vammaisten ja lasten sekä terveyden uhraamista osinkokapitalistien armoille.

Kansalaispuolue on aina puolustanut hyvää ja laadukasta julkista terveydenhuoltoa.”

Julkaistu 9.2.2019 klo 13:25.