• Artikkelin kategoria:Uutiset

Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen: ”Kolikonheitolla ratkaistiin, ettei turve uusiudu.”

You are currently viewing Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen: ”Kolikonheitolla ratkaistiin, ettei turve uusiudu.”
Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen: ”Ruotsin parlamentti päätti, että turve on uusiutuva luonnonvara.”

Vieraskolumnisti Kyösti Kakkonen epäilee kirjoituksessaan eduskunnan kykyä katsoa kansakunnan etua päätöksenteossa sekä sitä, että ohittaako härskin populistisen pelin politiikka asiantuntemuksen ja harkinnan.

”Kaikki sai alkunsa 5.12.2000, kun eduskunnan suuressa valiokunnassa käytiin keskustelu siitä, onko turve uusiutuva luonnonvara vai ei. Vihreät Tuija Braxin johdolla olivat sitä mieltä, että eihän se turve voi uusiutua. Koska asiasta oltiin erimielisiä, suoritettiin äänestys, joka päättyi tasatu- lokseen 12-12. Koska asia haluttiin ratkaista, niin sääntöjen mukaan suoritettiin arvonta. ”

Kakkonen jatkaa, että ”Hieno juttu, arvalla siis ratkaistiin iso elinkeinopoliittinen asia ja ”kolikonheiton” lopputuloksena päätettiin, ettei turve uusiudu. On tietysti poliitikkojen käsityskyvyn ylimenevä lähes raamatullinen ihme, että jostakin suot ovat kuitenkin saaneet alkunsa ja sammal vaan kyllä kasvaa ja kasvaa joka vuosi lisää.”

Kakkosen mukaan ”Ruotsin parlamentti on taas vastaavasti päättänyt, ei siis arponut, että turve on uusiutuva luonnonvara ja sitä voi hyödyntää biopolttoaineena!!”

Nyt kun turpeen käytön raju ja radikaali alasajo on alkanut, niin voidaan todeta, että tuon arpajaispäätöksen seurauksena kansantaloudessa monien miljardien investoinnit turpeen tuotantoon ja energialaitosten kattiloihin menevät hukkaan. Tuhannet työpaikat katoavat.”

Lue 20.1.2021 Seinäjokisessa ilmestynyt kolumni kokonaisuudessaan tästä:

Julkaistu 22.1.2021 klo 14:43.