• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Kaupunginhallituksen tyrmäämä hulevesimaksu jälleen kaupunkiympäristölautakunnassa

You are currently viewing Kaupunginhallituksen tyrmäämä hulevesimaksu jälleen kaupunkiympäristölautakunnassa
Kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Kari Homi on innokas hulevesimaksun kannattaja.

Seinäjoen kaupungin päätöksenteko on saanut erikoisia piirteitä, kun kaupunkiympäristölautakunta on alkanut sooloilemaan vastoin ylempien toimielimien päätöksiä.

Kaupunginhallitus hylkäsi vasta 4.11.2019 kokouksessaan hulevesimaksun käyttöönoton, mutta kaupunkiympäristölautakunta on ollut jälleen ponteva ja esittää maksua uudelleen. Kokousten väliä oli vain reilut 5 kuukautta. Myös kaupunginvaltuustossa 11.11.2019 vihervasemmisto esitti hulevesimaksua. Äänestyksessä hulevesimaksu kaatui äänin 47-4.

-Tässä pitää alkaa katsomaan viranhaltijan ja lautakunnan luottamuksen perään, totesi Seinäjokinen-lehdelle yksi suurimpien valtuustoryhmien kaupunginvaltuutettu näin pian uudelleen tehtyä esitystä hulevesimaksusta.

Eräs valtuutettu kommentoi lehdelle tilannetta, että ”jos yrityselämässä johtavassa asemassa oleva esittäisi vastoin yrityksen hallituksen juuri tekemää päätöstä vastaan, olisi verokirja ja kultainen kädenpuristus samantien käsillä.”

Kolmas valtuutettu arvosteli kovin sanoin hulevesimaksua:

-Hulevesimaksua kannattavat vihervasemmistolaiset, jotka omistavat multaa lähinnä kerrostaloasuntonsa kukkaruukussa.

Takamaa: kaupungin talous tiukilla

Kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa kertoi Seinäjokisen Youtube-kanavalla, että kaupungin talous on niin tiukilla, että hulevesimaksu pitää ottaa sen takia käyttöön.

-Vastuullisena viranhaltijana olen miettinyt käytettävissä olevia keinoja.

Pienemmillä tonteilla 0-750 neliömetriin asti maksu on esityksessä 25 euroa ja 751-1500 neliömetrin tonteissa 40 euroa. Kuudesta maksuluokasta suurin maksu on yli hehtaarin tonteilla, joista maksu on 600 euroa kaupunkiympäristölautakunnan päättämässä esityksessä.

Takamaa perusteli Seinäjokinen-lehdelle, että maksussa on pyritty kohtuullisuuteen. Takamaan mukaan pienemmissä kunnissa kuten Ilmajoella ja Lapualla hulevesimaksu ei ole käytössä. Takamaan mielestä hulevesimaksun perusta on kustannuksissa, joita hulevesiverkoston ylläpidosta ja investoinneista tulee.

Seinäjokinen-lehti haastatteli nurmolaista Jarkko Korpelaa, joka tyrmäsi hulevesimaksuesityksen suoralta kädeltä:

-Mennään pari vuotta eteenpäin, niin se on satasia, aivan varmasti, Korpela jyrähti.

Korpela piti jatkuvia maksujen nostoja ja uusi maksuja kestämättömänä:

-Ei köyhän duunarinkaan taskut pohjattomat ole.

Julkaistu 17.5.2020 klo 19:28.