• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Kaupunginhallitus hylkäsi esityksen hulevesimaksusta

You are currently viewing Kaupunginhallitus hylkäsi esityksen hulevesimaksusta
Hulevesimaksu oli esityksessä 25-600 euroa kaikista tonteista. Maksu olisi koskenut myös maaseudulla olevia tontteja. Kaupunginhallitus hylkäsi esityksen, mutta se voi vielä nousta esille kaupunginvaltuustossa punavihreiden toimesta.

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti 4.11 kokouksessaan luopua kaavaillusta hulevesimaksusta. Maksulla oli ajateltu kerättävän lähes miljooona euroa kiinteistöjen omistajilta ja haltijoilta.

Keskustan Aki Ylinen teki vastaesityksen, että talousarvioesitykseen sisältynyt hulevesimaksu poistettaisiin. Ylisen esitystä kannattivat Raimo Ristilä (kok.), Markku Lehtola (SDP) ja Piia Kattelus (KP).

Suoritetussa äänestyksessä Ylisen esitys voitti äänin 8-4. Aki Ylisen esityksen puolesta äänestivät  keskustan Anne Flinkkilä, Kati Ojaniemi, Paula Sihto ja Aki Ylinen. Mikael Luotola äänesti tyhjää. Kokoomuksesta Ylisen esityksen kannalla olivat Raimo Ristilä ja Reima Kuisla. Lisäksi esityksen puolesta äänestivät Markku Lehtola (SDP) ja Piia Kattelus (KP).

Hulvevesimaksun keräämisen puolesta olivat Sirkka Penttilä (SDP), Henna Rantasaari (Vihr.) ja Kokoomuksen Maarit Nikkanen sekä Kati Särmö.

Seuraavaksi talousarvioehdotus etenee kaupnginvaltuuston päätettäväksi.

Julkaistu 4.11.2019 klo 20:20.