• Artikkelin kategoria:Politiikka

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen kauden jatkolle kannatusta poikkeusoloissa

Seinäjoen kaupungin uuden kaupunginjohtajan haku ei ennättänyt edetä kuin lähtökuoppiin ennen koronavirus covid-19:n keskeytettyä prosessin. Haastatteluihin kutsutuista yhdestätoista hakijasta vain yksi ennätettiin haastatella ennen poikkeusolojen ja valmiuslain asettamista.

Useat hakijat toimivat omissa kaupungeissaan ja kunnissaan poikkeusolojen aikana voimassa olevien valmiuslakien ja kuntien johto- ja hallintosääntöjen mukaisissa vastuutehtävissä. Heillä ei ole ollut mahdollisuutta irrottautua haastatteluun. 

Seinäjokinen-lehti kysyi näissä poikkeusoloissa Seinäjoen kaupunginvaltuustossa istuvien useiden johtavien poliitikkojen näkemystä, että ”pitäisikö kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen virkakautta jatkaa näissä poikkeuksellisissa oloissa?”

Kaupunginhallituksen jäsen Erkki Valtamäki perussuomalaisista pitää nyt vallitsevaa tilannetta poikkeuksellisena myös kaupunginjohtajahaun osalta.

-Jos tilanne venyy niin, että haastatteluja ei pystytä tekemään, niin tietysti pitää jatkaa, vastasi Valtamäki Seinäjokinen-lehden tiedusteluun Rasinmäen kauden jatkamisesta. 

Jos korona-tilanne ei rauhoitu, on keskustavaltuutettu Jouko Peltosen mukaan syytä arvioida tilanne uudelleen. Muutoin hän päästäisi Rasinmäen ansaitulle eläkkeelle.

Kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Aarne Heikkilä (sdp.) ei näe tarvetta Rasinmäen kauden jatkolle.

Sitoutumattoman valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Kattelus pitää poikkeusoloissa hyvänä vaihtoehtona Jorma Rasinmäen kauden jatkamista. Katteluksen mukaan keskeistä on kuitenkin Rasinmäen oma kanta.

-Jos korona jatkuu pitkään, niin se on yksi järkevä ratkaisu, arvioi Ristilä mahdollisuutta jatkaa Rasinmäen kautta, toteaa kokoomusvaltuutettu ja pitkäaikainen kaupunginhallituksen jäsen Raimo Ristilä.

Lue lisää keskiviikon Seinäjokisesta.

Julkaistu 24.3.2020 klo 06:24.