• Artikkelin kategoria:Maatalous

KD:n maatalouden hallitusneuvottelijat: Tutkintapyyntö kilpailuvirastolle lannoiteyhtiö Yaran ja jälleenmyyjien toiminnasta lannoitekaupassa

You are currently viewing KD:n maatalouden hallitusneuvottelijat: Tutkintapyyntö kilpailuvirastolle lannoiteyhtiö Yaran ja jälleenmyyjien toiminnasta lannoitekaupassa
Kristillisdemokraattien hallitusneuvottelijat varakansanedustaja Ahti-Pekka Vornanen, KD:n hallitusohjelman maa- ja metsäjaoston pääneuvottelija Sami Kilpeläinen ja KD:n varapuheenjohtaja David Petterson ovat jättäneet Yaran toiminnasta tutkintapyynnön kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

MAALAINEN-LEHTI. Kristillisdemokraattien maatalouden hallitusneuvottelijat ovat jättäneet kilpailu- ja kuluttajavirastolle toimenpide- ja tutkintapyynnön Yaran ja lannoitteiden jälleenmyyjien toiminnasta tarjonnan rajoittamisessa ja hintojen nostamisesta.

KD:n edustajat katsovat, että kilpailuviraston pitäisi tutkia heti käyttävätkö toimijat väärin määräävää markkina-asemaansa ja samalla he vaativat viranomaista ryhtymään toimenpiteisiin Yaran pilkkomiseksi, jotta lannoitemarkkinoilla varmistetaan kilpailu Suomessa ja Pohjoismaissa.

Maatalouden käyttämät lannoitteet maksoivat vielä muutama vuosi sitten reilusti alle 300 euroa tonnilta, mutta nyt hinnat ovat nousseet kohti 500 euroa.

Kristillisdemokraattien maatalousneuvottelijat hallitusohjelmassa olivat Sami Kilpeläinen, Ahti-Pekka Vornanen ja David Pettersson.

Suomen valtio myi lannoiteyhtiö Kemira GrowHow’n vain 200 miljoonan euron arvosta norjalaiselle lannoitejätti Yaralle. Erittäin epäedullisen kaupan junaili omistajaohjauksesta vastannut ministeri Jyri Häkämies (kok.) vuonna 2008. Asiasta uutisoi YLE. https://yle.fi/a/3-6114254

Julkaistu 4.7.2024 klo 09:54.