• Artikkelin kategoria:Seinäjoki

Kevään tuore ylioppilas tähtää painimaailman huipulle

You are currently viewing Kevään tuore ylioppilas tähtää painimaailman huipulle
Joni Komppa on painin nuorten Suomen mestari sarjassa 67 kg. Katso Joni Kompan haastattelu tästä linkistä: https://youtu.be/3FBW5O7Nu84

Seinäjoen Paini-Miehiä edustava Joni Komppa on harrastanut painia 5-vuotiaasta asti. Nyt kevään tuore ylioppilas saa iloita valkolakin lisäksi valinnastaan Santahaminan urheilujoukkoihin, missä painin ammattimainen treenaaminen onnistuu täyspäiväisesti. 

Joni Komppa kävi lukion ensimmäisen luokan Ylistarossa, mutta muutti sitten Ilmajoelle, koska painitreenejä oli kahdet päivässä. Hän kirjotti ylioppilaaksi Ilmajoen lukiosta ja kehuu koulua ja lukion rehtoria siitä, kuinka joustavasti hänen kisa-ja harjoituspoissaoloihin koulussa suhtauduttiin. 

-Aina on saanut vapaata kun on ollut leiri ja arvokisoihin on saanut hyvät valmistautumiset, koska koulusta ei ole tullut painetta ja on saanut hyvin hoitaa etänä jos on ollut tarvetta, kertoo Komppa opintojen sujumisesta.

Tällä hetkellä Komppa asuun Seinäjoella, mutta treenaa edelleen Ilmajoella Marko Yli-Hannukselan, Seppo Yli- Hannukselan ja Jarkko Ala-Huikun valmennuksessa.

Joni Komppa

*hallitseva nuorten Suomen mestari kreikkalais-roomalaisen painin 67 kg:n sarjassa 

*miesten SM-pronssimitalisti V.2020

Muokattu klo 12.45.

Julkaistu 24.5.2020 klo 11:30.