• Artikkelin kategoria:Politiikka

Kilpeläinen: Rinne vastuuseen lapsiperheiden kyykyttämisestä maito- ja lihaverolla

You are currently viewing Kilpeläinen: Rinne vastuuseen lapsiperheiden kyykyttämisestä maito- ja lihaverolla

-Maito- ja lihavero johtaisi lapsiperheiden ja muiden pienituloisten rankaisemiseen, tuomitsee Kanslaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Lapsiperheissä käytetään Kilpeläisen mukaan paljon rahaa peruselintarvikkeisiin ja verojen korotus veisi leivän lapsien ja pienituloisten suusta. ”Rinne voi lopettaa puhumisen syntyvyyden noususta samantien.”

Kilpeläinen mukaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei ymmärrä edes perusasioita väittäessään maatalouden päästöjen olevan yhtä suuret kuin liikenteen. ”Tämähän on täysi ankka!”

-Jokainen vastuullinen taho, joka menee hallitukseen SDP:n, vihreiden tai muiden elintarvikeverojen korottamista ajavien puolueiden kanssa, ajaa lapsiperheiden ja pienituloisten köyhyyden lisäämistä. Kansalaispuolue sen sijaan ajaa lapsiperheiden ja kotimaisten ruoantuottajien asiaa, lataa Kilpeläinen.

Kilpeläinen on toiminut 10 vuotta MTK:n maitoasiamiehenä ja EU:n maitoryhmän varapuheenjohtajana Brysselissä sekä nykyisin Arlan hankintajohtajana.

-Tanska perui rasvaveronsa täysin toimimattomana muutama vuosi sitten, koska se oli epäoikeudenmukainen ja hallinnollisesti erittäin hankala, muistuttaa Kilpeläinen.

Julkaistu 23.3.2019 klo 13.06.

Julkaistu 23.3.2019 klo 13:06.