• Artikkelin kategoria:Yleinen

Kokoomukselta karkasi käytöstavat valtuustossa

You are currently viewing Kokoomukselta karkasi käytöstavat valtuustossa

Kokoomuksen valtuustoryhmän epäasiallinen käytös Seinäjoen kaupunginvaltuustossa saattaa johtaa jatkotoimenpiteisiin. 

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Pertti Mäki-Hakola käyttäytyi valtuuston kokouksessa, myös useiden kokousta seuranneiden henkilöiden mukaan, erittäin epäasiallisesti ja toimi vastoin hyviä käytöstapoja hyökkäämällä puheenvuoroissaan toisia valtuutettuja kohtaan. Keskustelu käytiin kaupunginhallituksen jäseniä valittaessa.

Mäki-Hakola aloitti nälvimisensä Kansalaispuolueen Piia Katteluksen haukkumisella. Seuraavana Mäki-Hakola nälvi perussuomalaisten valtuutettu Erkki Valtamäkeä viitaten epäasiallisesti ”kun vallanhimo ohittaa järjen käytön, niin lopputulos on erittäin vaikea ja vakava, ja joka ei voi mennä seurauksia jättämättä”.

Valtamäki ihmetteli asiallisessa vastauksessaan kokoomuslaisen käytöstä.

Mäki-Hakola jatkoi vielä myöhemmin kokouksessa Valtamäen nälvimistä, kun hänen mikrofoninsa otti häiriötä, todeten: ”Valtamäki pois sieltä mikrofonista.”

Tämä riitti Valtamäelle, joka poistui samantien kokouksesta.

Heinosen käytös hämmästytti

Valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen (kok.) ei juurikaan puuttunut epäasiallisiin puheenvuoroihin, joita hänen ryhmäkollegansa esitti perussuomalaisten Erkki Valtamäkeä ja Kansalaispuolueen Piia Kattelusta kohtaan. 

Pohjanoteeraus ja ilmeisen ajattelematon lausahdus lipsahti Aki Yliseltä (kesk.), kun hän kertoi olevansa yhtä mieltä Mäki-Hakolan kanssa tilanteesta. Erikoiseksi Seinäjokinen-lehden saamien tietojen mukaan keskustelun teki se, että ”näytös” oli ennakkoon suunniteltu ja siitä osa valtuutetuista oli puhunut jo ennen kokousta.

Julkaistu 21.5.2019 klo 09:56.