• Artikkelin kategoria:Urheilu

Korona-toimet puhuttavat: Tennistähti Novak Djokovicia pidetään Australiassa ”vankilan kaltaisissa oloissa”

You are currently viewing Korona-toimet puhuttavat: Tennistähti Novak Djokovicia pidetään Australiassa ”vankilan kaltaisissa oloissa”

Vuoden alussa on julkisuudessa puhuttanut Australian hallituksen ja maan viranomaisten koronakaranteenia koskevat pakkotoimenpiteet maailman ykköstennispelaaja, serbialaista Novak Djokovicia kohtaan. 

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Djokovic on sairastanut Covid19-taudin joulukuussa ja hänet on testattu negatiiviseksi. Australian Victorian osavaltion maahantuloehtojen mukaan sairastettu tauti ja negatiivinen testitulos antavat poikkeusluvan tulla maahan. Sen sijaan Australian pääministeri Scott Morrison on kävellyt Victorian osavaltion yli.

Lauantaina illalla Ison-Britannian EU-eron eli Brexitin keulahahmo Nigel Farage kertoi sosiaalisessa mediassa keskustelleensa Djokovicin perheen kanssa:

-Perhe kertoi, että Novak Djokovic on pidätetty, hänen lompakkonsa ja kännykkänsä on otettu häneltä pois. Novak on laitettu heikkokuntoiseen (=run-down) hotelliin, joka muistuttaa lähinnä vankilaa ja ilmeisimmin ruoka on huippu-urheilijalle melko kehnoa, Farage kertoi lauantaina sosiaalisessa mediassa.

Farage myös sanoi Djokovicin perheen kertoneen, että Australian sisäministeri Karen Andrewsin väite Novak Djokovicin olevan vapaan lähtemään, on perätön.

Suomessa media on lähinnä keskittynyt sättimään rokotekriittistä Djokovicia ja kansainvälinen media on pyrkinyt maalaamaan Djokovicista ”vastuutonta kuvaa”. 

Farage myös muistuttaa koronan levinneen Australiassa joka aallossa, vaikka maa on ollut yksi maailman suljetuimmista maista.

Samoin Nigel Farage toteaa, että koronan on saanut ja sitä levittävät ”kaksi tai kolme kertaa rokotetut ja Israelissa jopa neljä kertaa rokotetut”.

Farage toteaa some-päivityksen lopussa ihmettelevän mitä kansalaisten vapaudelle on tapahtumassa: ”Jos he voivat tehdä tämän maailman nro 1 tennispelaajalle, mieti mitä viranomaiset voivat tehdä sinulle?”

Julkaistu 9.1.2022 klo 11:45.