Kuljetus J Viitala panostaa kalustoon ja digitalisaatioon

You are currently viewing Kuljetus J Viitala panostaa kalustoon ja digitalisaatioon
Joni ja Jami Viitala esittelevät lokakaivojen digitalisointiin kehitettyä sovellusta.
Loka- ja viemärialan yritys Kuljetus J Viitala on vahvassa kasvussa. Tästä osoituksena on muutto isompiin tiloihin ja panostukset uuteen kalustoon ja digitalisaatioon.


-Liiketoiminnan kasvaessa tarvitsimme lisää tilaa ja tilat on vaihdettu isompiin. Nyt meillä on lisäksi sellainen kalusto, että pystymme tekemään kaikki alan hommat kustannustehokkaasti ja järkevästi, kertovat yrittäjät Jami ja Joni Viitala. 


Yritys hankki uuden auton, jossa on isommat tupla korkeapainepumput ja kahdenkymmenen kuution säiliötilavuus


-Vehkeistä ei jää työ kiinni, toteaa Joni Viitala. Auton letkut yltävätaina 200 metriin asti ja pumppausteho on kova, jopa 600 litraa minuutissa.


-Mottomme on, että ”Me teemme tulosta emme tunteja” – hoidamme esimerkiksi autopesuloiden hiekanerotuskaivojen tyhjennykset tehokkaasti, painottavat työtä pelkäämättömät veljekset.

Digitalisaatio lokapalveluun

Salaojaputkien ja viemäreiden ja muidenkin putkien kuvaus onnistuu uuden tekniikan avulla. Uutena palveluna Kuljetus J. Viitala tarjoaa teollisuuden parissa toimiville asiakkaille digitalisaatioon perustuvan kaivojen etäluennan.


-Etäluenta toimii langattomasti. Me teemme asiakkaan kanssa sopimuksen ja hoidamme tyhjennykset niin, että ei tule ylimääräisiä käyntejä. Tämä on asiakkaan kannalta kustannustehokasta, avaa Joni Viitala palvelua.
Kuljetus J. Viitala tuo mittalaitteen veloituksetta ja seuraa kaivon tilannetta matkapuhelimen kautta etänä reaaliajassa. Puhelimeen tulee hälytys, jos kaivo uhkaa täyttyä liikaa.


Viemäri-yms. putkien pesuun käytetään jokivettä. Tilanteen niin edellyttäessä puhdistukseen voidaan käyttää jopa desinfioitua vettä.

 
-Pumpataan Kyrönjoesta vesi, se on ympäristöystävällistä ja pienentää vesijalanjälkeä, korostaa Joni Viitala.


Rumpuputkien sulatukset työllistävät

Talvea kohti mentäessä hoidetaan myös rumpuputkien sulatuksia. Jos putki on jäässä, nousee vesi tielle. Kotitalouksien kannattaa huolehtia salaojaputkien kunnosta.


-Putkien kuvaus ja kunnon tarkistus kannattaa. On ollut tilanteita, että tukoksen vuoksi salaojaputket ovat täyttyneet vedestä ja vesi olisi voinut mennä asuintalon rakenteisiin aiheuttaen vesivahingon, kertoo Jami Viitala.

Julkaistu 4.12.2020 klo 20:20.