• Artikkelin kategoria:Uutiset

Kuninkuusravit jatkuvat – ensimmäisen osalähdön voitot menivät ennakkosuosikki Hetviinalle ja Evartille

You are currently viewing Kuninkuusravit jatkuvat – ensimmäisen osalähdön voitot menivät ennakkosuosikki Hetviinalle ja Evartille
Seinäjoen oripoika Joriini numerolla 10 tuli kovatasoisessa ja kovavauhtisessa lähdössä seitsemänneksi ja Kurikan Enon Vilppi yhdeksänneksi. Ennakkosuosikeista Jokivarren Kunkku hyytyi ja jäi lähdössä viimeiseksi.

Seinäjoen Ravikeskuksen Kuninkuusraveissa päästiin tänään jännittämään kuningatar- ja kuninkuuskilpailijoiden ensimmäistä osalähtöä.

Eteläpohjalaisittain kuningatarkisassa mielenkiintoa toivat lapualaiset Lakan Leija ja Taksvenla sekä alavutelainen Liinan Liekki.

Kuninkuuskisassa Seinäjokelainen Joriini ja kurikkalainen Enon Vilppi edustavat Etelä-Pohjanmaata. Radanvarrelta tavatun Talli Korkiavuoren Jyri Korkiavuoren mukaan Joriini on kunnossa.

-Tauko edellisen kisan välillä tuli pidemmäksi kuin alunperin oli tarkoitus, mutta helteiden vuoksi katsoimme, että on syytä antaa Joriinille kunnon palautumisaika, kommentoi Jyri Korkiavuori.

Kuningatarkilpailun 1.osalähdön otti nimiinsä kokonaiskilpailun ennakkosuosikki Hetviina. Tamma on ollut jatkuvasti hyvä, ja Hetviina pystyi odotetusti tekemään itse juoksunsa. Toiseksi ravasi Suven Sametti ja kolmanneksi hienosti Lakan Leija Lapualta ohjastajanaan Santtu Raitala.

Kuninkuuskilpailun 1.osalähdön voittaja oli ravinkuninkuutta puolustava Evartti rattaillaan Santtu Raitala. Evartti koki keväällä vakavia terveysmurheita, ja radoille paluun jälkeen kuntohuippu on osumassa kohdalleen ja osalähdön voitto tuli ennätysvauhtia. Toiseksi tuli H.V.Tuuri ja kolmanneksi Vixeli. 

Seinäjoen oripoika Joriini tuli kovatasoisessa ja kovavauhtisessa lähdössä seitsemänneksi ja Kurikan Enon Vilppi yhdeksänneksi. Ennakkosuosikeista Jokivarren Kunkku hyytyi ja jäi lähdössä viimeiseksi.

Julkaistu 31.7.2021 klo 17:31.