• Artikkelin kategoria:Urheilu / Uutiset

Länsirannikon rallissa voitto Korvola Racingille

You are currently viewing Länsirannikon rallissa voitto Korvola Racingille
Korvola Racing otti luokkavoiton Länsirannikon rallissa. Kuva: rallikuvat.net

Turun liepeillä kesäkauden avannut Länsirannikon ralli ajettiin 28.-29.5. Junioreiden SM-sarjassa toisena, pisteen erolla kärkipaikkaan starttasi isokyröläis-ylistarolainen parivaljakko Mika Korvola / Miika Saari.

-Aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla tuli jo selväksi, että vauhti ei riittäisi taistelemaan voitosta paikallisen kuljettajan kanssa, mutta toinen sija oli jo tukevasti hallussa, kommentoi Korvola Racing ensituntumaa kisaa.

Kuljettaja Mika Korvolan mukaan aamun ensimmäinen erikoiskoe lähti tahmeasti liikkeelle. 

-Emme saaneet renkaaseen heti täyttä luottoa ja jarrupaikat oli todella liukkaat. Kilpailun alkutaipaleella johtoon siirtynyt paikallinen kuljettaja Juho Lehtinen ajoi sellaista kyytiä, ettei siihen pystynyt vastaamaan. Loppua kohden tekeminen parani ja saatiin parempia aikoja kellolle. Mutta johtopaikkaan oli selvästi eroa, joten aloimme varmistelemaan pelkästään tuota kakkossijaa joka oli hallussamme todella tukevasti, sanoo Korvola.

Viimeiselle lenkille Korvola Racing lähti tietämättä tuloksista ja siksi maaliin tullessa yllätys oli melkoinen.

-Saimme kanssakilpailijoilta tiedon, että luokkaa johtanut Lehtinen oli keskeyttänyt ja että olimme voittaneet rallin, kertoo kartanlukija Miika Saari.

-Kyllä se oli uskomaton fiilis, kun tajusimme, että jo varmistettu kakkossija muuttui voitoksi ja saimme maksimipisteet mukaan kisasta, kommentoi kuski Korvola.

Seuraavaksi parivaljakko suunnistaa kilpakaluston kanssa kotinurkille Pohjanmaa ralliin joka ajetaan 18.-19.6 Seinäjoen seudulla.

-Lähdemme hyvillä fiiliksillä SM Pohjanmaa ralliin, koska reitti on kuulemma uusi, sanoo Korvola.

Miika Saaren mukaan heillä on luokkavoitto puolustettavana, mutta paineita se ei meille aseta, ja ”perusrennolla tekemisellä lähdetään liikkeelle”.

Parivaljakon edesottamuksia voi seurailla Facebookissa Korvola Racing-sivulla.

Julkaistu 3.6.2021 klo 21:54.