LOKAKUU-taidenäyttely kutsuu keskustelemaan

You are currently viewing LOKAKUU-taidenäyttely kutsuu keskustelemaan
Kuvateksti: LOKAKUU-näyttelyssä on esillä mm.tämä Veannan installaatio vuodelta 2021 nimeltään Laina-aika.

Seinäjokelaiset taiteilijat Kristian Korkiamäki ja Veanna Viitala kutsuvat ihmisiä tutustumaan lokakuun ajan heidän ideoimaansa ”tee-se-itse”- taidenäyttelyyn Pohjan kaupunginosaan Seinäjoelle.

LOKAKUU-näyttely on nimensä mukaisesti avoinna lokakuun ajan aina keskiviikosta lauantaihin klo 17-20. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy ja kahvitarjoilu.

-1.10 avasimme näyttelyn tänne taloyhtiön vuokratilaan ja avajaisissa kävi kaksikymmentä ihmistä. Tämä taloyhtiön kerhotila oli ollut tyhjillään jonkun aikaa, ja täällä oli tilaa kahdelle pitää näyttely, kertoo Veanna. 

Veanna on tuonut näyttelyyn esille omia installaatioitaan, jotka ovat syntyneet parin viime vuoden aikana.

-En tarkemmin osaa sanoa, mitä taiteellani haluan viestiä, olen vain alkanut tekemään, kun tulee omia ajatuksia. Taide on minulle keino tuoda omasta päästä ajatuksia ulos, tiettyä teemaa työstän, pohtii Veanna.

Kristian Korkiamäki on Taidekoulu Oivan kasvatteja. Hän aloitti siellä 7-vuotiaana ja jatkoi opintoja täysi-ikäiseksi asti. Lisäksi hän on opiskellut taidetta kansalaisopiston kursseilla.

-Taiteen avulla puran itseäni ja ajatusmaailmaa. Minua kiehtovat mielen ulottuvuudet ja demonit, sekä aika-avaruus, pohtii Kristian.

Kristian Korkiamäki esittelee teoksia nimeltä Intergalactic Conflict ja 15min of Shame.

Viimeisin projektityö puusepän koulutuksen saaneelle Kristianilla oli Lapua 1976-elokuvan lavasterakennus. Hän tekee myös itse taideteostensa kehykset.

Taidenäyttelyn tiimoilta Veanna ja Kristian odottavat erityisesti keskusteluja ihmisten kanssa siitä, mitä ajatuksia taide heissä herättää.

-Palautetta ja keskustelua toivon, kiteyttää Veanna näyttelyn päätarkoituksen.

Veanna käyttää taiteessaan hyödyksi kierrätysmateriaalia ja kaikkea mitä löytää luonnosta.

-Toki taide ei synny hetkessä eikä se ole liukuhihnatuotantoa, koska materiaalien kerääminen on hidasta, toteaa Veanna.

Taiteilijat toivovat kaupungilta tiloja käyttöön

Kaupungin suuntaan taiteilijoilla on odotuksia:

-Harrastetaiteilijat toivovat, että saisivat kaupungilta suhteellisen halpoja tai ilmaisia tiloja käyttöön – monella näyttelyn perustaminen toppaa liian kalliisiin tilavuokriin, kertoo Veanna.

Hänen mukaansa moni haluaisi tuoda töitään itse esille ja vastata näyttelyn pyörittämisestä. Osa teoksista on herkkiä kosketukselle, ja näytteilläpito edellyttää valvontaa. 

-Kaupunginkirjastoon on pitkä jono, joten olisi hyvä, jos kaupungilla olisi tarjota myös muita tiloja taiteilijoille vaihtuvia näyttelyitä varten, kertoo Kristian.

Kristian Korkiamäen seuraava näyttely on kulttuuriravintola Still Standingissä joulukuussa.

Julkaistu 8.10.2022 klo 16:13.