• Artikkelin kategoria:Yleinen

LUE: Seinäjokinen-lehti avaa Piia Kattelus-Kilpeläisen laittoman erottamisen taustoja

You are currently viewing LUE: Seinäjokinen-lehti avaa Piia Kattelus-Kilpeläisen laittoman erottamisen taustoja
Perussuomalaisten kokouksessa tehtiin päätös, kirjoitettiin pöytäkirja ja tarkistettiinkin se 12 minuutissa. Tässä ajassa laiton päätös oli toimitettu jo asianomaiselle.

Seinäjokinen-lehti avaa Piia Kattelus-Kilpeläisen laittoman erottamisen taustoja perussuomalaisista.

Piia Kattelus-Kilpeläinen nauttii laajaa luottamusta äänestäjien ja tukijoiden keskuudessa. Perussuomalaisten puoluekokouksessa hänet valittiin vuonna 2021 puoluevaltuuston jäseneksi. Kattelus-Kilpeläinen on ajanut perussuomalaisten jäsenten etua myös Seinäjoen kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana ja valtuustoryhmän puheenjohtajana. Vuonna 2022 Piia Kattelus-Kilpeläinen tuli valituksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon ja hän johtaa Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmää. 

Etelä-Pohjamaan piirihallitus valitsi Kattelus-Kilpeläisen puolueen kansanedustajaehdokkaaksi 12.5.2022. Päätös oli yksimielinen. Puolueen puoluehallitus päätti 10.6.2022 kuitenkin ilman Piia Kattelus-Kilpeläisen tai piirihallituksen kuulemista kieltää hänen eduskuntavaaliehdokkuuden. Piia Kattelus-Kilpeläisen eduskuntavaaliehdokkuuden epäämiseen liittyen puoluejohto ei toimittanut mitään perusteluja tai edes pöytäkirjoja heinäkuun alkuun mennessä Kattelus-Kilpeläiselle tai hänen asiamiehelleen OTK, ekonomi Jari Korhoselle.  

On ollut ymmärrettävää, että Piia itse, Etelä-Pohjanmaan perussuomalaiset jäsenet ja muut tukijat kysyivät yhdessä puoluehallitukselta perusteluja eduskuntavaaliehdokkuuden kieltävälle päätökselle. Puoluesihteeri Arto Luukkanen ja puolueen asiamies OTT Kari Uoti eivät suostuneet perusteluja antamaan vaan ehdotettiin jopa, että Piian asia voitaisiin hyvin ratkaista golfkentällä.

Kattelus-Kilpeläisen asiasiamiehenä toimiva Jari Korhonen esitti 1.7.2022 puoluesihteeri Luukkaselle ja OTT Uotille 4-kohtaisen pyynnön toimittaa tiedot puoluehallituksen ja piirihallituksen päätöksistä ja seikoista, joista puoluesihteeri Luukkanen oli juhannuksena (24.6.2022) vaatinut Kattelus-Kilpeläiseltä vastinetta. Puoluesihteeri Luukkanen väitti viestissään, että Piia oli vahingoittanut puoluetta, kun hän oli pyytänyt puoluehallitusta toimittamaan 10.6.2022 tehdyn päätöksen ja sen perustelut siitä, kun puolue ei ollut hyväksynyt häntä eduskuntavaaliehdokkaaksi. 

Lisätietoja tai päätöksiä Kattelus-Kilpeläiselle ei toimitettu. Toisaalta sitä, mistä puoluejohto halusi Piia Kattelus-Kilpeläistä kuulla ei Luukkanen kyennyt edellenkään esittämään, eikä myöskään esittänyt. Kattelus-Kilpeläisellä ei ollut mitään tietoa siitä, miten ja milloin hän olisi vahingoittanut puoluetta.

Puoluehallitus kokoontui 4.7.2022 klo 17.00 ja puoluehallitus päätti erottaa Piia Kattelus-Kilpeläisen puolueesta. Puoluesihteeri Luukkanen ei ehtinyt tai ei halunnut olla yhteydessä Piia Kattelus-Kilpeläiseen päätöksen johdosta. Mitään perusteluja erottamiselle ei siis ole esitetty. 

Asioiden ajallinen eteneminen ja perussuomalaisten puoluejohdon kieltäytyminen antamasta pyydettyjä tietoja käy ilmi oheisista sähköposteista:

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 01-07-2022-Korhonen-email.jpg
Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen kieltäytyi vastaamasta hänelle asiamies Jari Korhosen sähköpostilla esittämiin asiallisiin kysymyksiin.
Puoluehallituksen kokous alkoi maanantaina 4.7.2022 klo 17.00. Pöytäkirjassa maanantain kohdalla lukee kuitenkin ”pe”. Sähköposti kokouksen laittomasta päätöksestä lähetettiin Kattelus-Kilpeläiselle jo klo 17.12. Tässä välissä pöytäkirja ehdittiin kirjoittaa ja tarkastaa. Myös tiedote lähetettiin medialle vain hetken päästä.

Puoluevaltuuston jäsenet, kuten Kattelus-Kilpeläinen, valitaan puoluekokouksessa. On jokaisen puolueen jäsenen kannalta tärkeää, että jäsenen ja erityisesti puoluevaltuuston jäsenen asemaa käsitellään puolueen sääntöjen ja lakien mukaisesti. Piia Kattelus-Kilpeläisen laiton erottamispäätös Riikka Purran johtaman perussuomalaisten puoluehallituksen toimesta saatetaan moitekanteella oikeuslaitoksen arvioitavaksi ja kumottavaksi.

Julkaistu 8.7.2022 klo 12:13.