Lyhyet & Erikoiset – Seinäjoen kaupunki käytti Ilkka-yhtymän lehtitilauksiin ja ilmoituksiin vuonna 2019 yli 66 000 euroa

You are currently viewing Lyhyet & Erikoiset – Seinäjoen kaupunki käytti Ilkka-yhtymän lehtitilauksiin ja ilmoituksiin vuonna 2019 yli 66 000 euroa


Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa on tiukka linja lehtitilauksien suhteen. Ilkka-yhtymän lehtiä tilattiin viime vuonna 4421,63 eurolla ja niissä ilmoitettiin 10 858,05 eurolla.

Seinäjoen kaupungissa lehtiä tilailtiin aivan eri tahtiin: Ilkka-yhtymän lehtitilauksiin käytettiin vuonna 2019 yhteensä 30 105,60 euroa ja ilmoituskulut olivat 36 119,88 euroa. Hankintalain 60 000 euron rajatkin paukkuivat yli. Lukijat voivat kysyä, onko maakuntamedia vallan vahtikoira Seinäjoella ja E-P:llä?

***

Lapuan perusturvalautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Eeva-Maria Latva-Rasku ja ex-kansanedustajaehdokas Paavo Latva-Rasku olivat epäiltyinä törkeästä kiskonnasta käräjäoikeudessa. Tuomiota odotetaan myöhemmin loppu vuodesta. Keskustalaiset Latva-Raskut ovat olleet myös näkyvästi tukemassa kansanedustaja Pasi Kivisaarta.

***

Ilmajoki-lehti (18.11.) kritisoi Ilmajoen kunnallispolitiikkaan että lehteen kohdistunutta kritiikkiä. Lehden mukaan Ilkka-yhtymän hallinnoima kaupunkilehti Epari ”katsoo moraaliseksi oikeudekseen tölviä samassa yhteydessä naapuripitäjän paikallislehteä, kun se ei ole itse millään tavoin avannut omille lukijoilleen, miksi julkaisun (Epari) edellinen päätoimittaja erotettiin tehtävästään”.

Ilmajoki-lehti jatkaa, että ”aiempi päätoimittaja siirtyi uusiin tehtäviin, mikä oli kovin kaunisteltu ilmaus sille, että hänet siirrettiin vastentahtoisesti Ilkka-Pohjalaisen toimittajaksi”. Lehti vaatiikin, että ”tasapuolisuuden vuoksi olisikin paikallaan, että Epari kertoisi avoimesti myös tästä tapahtumaketjusta ja siitä saiko lehden edellinen päätoimittaja työrauhan tehtävänsä hoitamisen aikana”.

***

Lukijat odottavat maakuntalehden muuttavan kolumnipalstan nimen ’aseman vessaksi’. Etelä-Pohjanmaan maakunnassa näet asuu 180 000 asukusta, joista Nurmon, Peräseinäjoen, Seinäjoen ja Ylistaron Seinäjoeksi kutsumassa kaupungissa 64 000 asukasta ja Seinäjoen kauppalassa vain 30 000 asukasta. Lehden jutut ja kolumnit keskittyvät lähinnä kantakaupunkiin eli sinne minne Seinäjoen ratikalle pääsee: aseman vessaan.

Julkaistu 9.12.2020 klo 11:49.