Maakuntalehdet ja Helsingin Sanomat levittivät perätöntä MTV:n uutista vihreään ministeri Maria Ohisaloon kohdistetusta äärioikeiston suunnittelemasta epäillystä rikoksesta?

You are currently viewing Maakuntalehdet ja Helsingin Sanomat levittivät perätöntä MTV:n uutista vihreään ministeri Maria Ohisaloon kohdistetusta äärioikeiston suunnittelemasta epäillystä rikoksesta?
Syyttäjälaitos kiisti twitter-tilillään vihreään ministeri Ohisaloon kohdistuvan epäillyn rikoksen suunnittelun.

Syyttäjälaitos julkaisi perjantaina illalla varsin pian MTV:n julkaiseman nettiuutisen jälkeen, ettei sillä ole tutkinnassa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen tai sisäministeri Maria Ohisaloon liittyvää rikosepäilyä.

-Toisin kuin tänään on uutisoitu, poliisirikosten tutkinnanjohtajalla Heikki Steniuksella ei ole tutkinnassa rikosepäilyä, joka kohdistuisi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen tai sisäministeri Maria Ohisaloon, kirjoitti Syyttäjälaitos twitter-tilillään.

Tästä huolimatta lauantaina julkaistuissa maakuntalehdissä ja Helsingin Sanomissa oli iso uutinen, jossa väitettiin syyttäjälaitoksen ja keskusrikospoliisin tutkivan Toiviaisen ja Ohisalon henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua.

Syyttäjälaitoksen twitter-tilillä on kysytty MTV:n motiivin perään julkaista perätön uutinen vihreään ministeriin Ohisaloon liittyvästä uhkauksesta.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut useita langettavia päätöksiä siitä, että mediat eivät ole tarkistaneet primäärilähdettä uutisille. Sosiaalisessa mediassa käydään laajaa keskustelua siitä, että eilisen MTV:n ”valeuutisen” jälkeen perättömästi epäillyksi esitetty Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli voi hakea korvauksia perättömistä syytöksistä. Seinäjokinen-lehden lähteiden mukaan kyseessä voi olla törkeä kunnianloukkaus.

Seinäjokinen-lehti tekee tämän uutisen perustuen primäärilähteeseen eli Syyttäjälaitoksen viralliseen twitter-tiliin (@syyttajalaitos) ja MTV:n nettisivuillaan julkaisemaan uutiseen.

Julkaistu 12.12.2020 klo 09:41.