• Artikkelin kategoria:Maatalous

Maalainen-lehti: Atria, Hk ja Snellman ovat irtisanomassa sopimukset suomalaisten kauppojen kanssa?

You are currently viewing Maalainen-lehti: Atria, Hk ja Snellman ovat irtisanomassa sopimukset suomalaisten kauppojen kanssa?
Maaliainen-lehden saamien tietojen mukaan Atria, HK ja Snellman ovat irtisanomassa sopimuksia kauppojen kanssa.

Maalainen-lehden saamien tietojen mukaan suomalaiset elintarvikealan yritykset Atria, Hk ja Snellman ovat irtisanoneet sopimukset suomalaisten kauppojen kanssa. Lehden saamien tietojen mukaan kyseessä olisivat ensi kesäksi sovitut hinnat. Irtisanottujen sopimusten piirissä ovat ainakin S-ryhmä ja Kesko eli K- ja S-kaupat.

Sopimusoikeudellisena perusteena sopimusten irtisanomiseen on Force majeure eli ylivoimainen este, joka tarkoittaa sopimuksen osapuolista riippumatonta, odottamatonta poikkeuksellista tapahtumaa, joka estää sovitun velvollisuuden täyttämisen.

Maalainen-lehden saamien tietojen mukaan lihatalot vetoavat tuottajien kohonneisiin tuotantokustannuksiin ja hakevat tuottajahintoihin korotusta.

Euroopassa ohra maksaa 400 euroa tonni, kun se vuosi sitten maksoi 150 euroa tonnilta. Lisäksi viljasta on pulaa Euroopassa ja Suomen viljat eivät tule riittämään syksyyn. Eikä  syksyn sadosta ole tietoa.

Julkaistu 8.3.2022 klo 20:28.