• Artikkelin kategoria:Yleinen

Mekasta Mekkala

You are currently viewing Mekasta Mekkala

Olen vankka sananvapauden kannattaja. Sananvapautta joko on tai ei ole, sitä ei voi olla vain osittain. Tulkitsen tämän perusoikeuden rajoittamisen vakavana rikkomuksena demokratiaa vastaan. Toki oikeuden vastaparina on aina vastuu, eikä parane kirjoittaa tai sanoa mitä sylki suuhun tuo.

Elokuussa tapahtui sinänsä mitättömältä kuulostava mutta niin hykerryttävän vihapuheinen tapaus, että kerronpa siitä: Eräs seinäjokelainen vääräleuka julkaisi paikallisessa avoimessa Facebook-ryhmässä päivityksen, jossa kuvien kanssa vertasi Seinäjoen torin tummaa pömpeliä Lähi-idän Mekka-nimisen kaupungin vastaavaan rakennukseen nimeten Seinäjoen torin arkkitehtonisen luomuksen ”Mekkalaksi”. Itsekin päivitystä peukutin, koska se oli hauska eikä missään nimessä loukkaava. No, päivitys poistettiin ko. Facebook-ryhmän ylläpidon toimesta, koska vihapuheisuuteen liittyy abstrakti mahdollisuus siitä, että joku voisi joskus jossakin jollakin tapaa mahdollisesti pahoittaa mielensä.

Päivitys oli harmiton, vähän samaa sarjaa Helsingin Sanomien NYT-liitteen ”Kuin kaksi marjaa”-kanssa, missä on aikoinaan verrattu Marimekon entistä omistajaa nutturakampauksineen kaktukseen tai tuoreempana esimerkkinä Yhdysvaltain presidentti Trumpia sika-nimiseen nisäkkääseen.

Seinäjokinen-lehti Oy:n hallituksen puheenjohtajana seuraan erittäin huolestuneena sitä, että kehitys on Etelä-Pohjanmaallakin ajautunut siihen pisteeseen, että jopa muhammettilainen rakennus voi loukkaantua siitä, että sitä verrataan pohjalaiseen näköispömpeliin.

* * *

Ruotsissa palavat autot. Se ei sinänsä ole uutinen, kulkuvälineet ovat roihunneet naapurimaassa jo pitkään, kiitos ääliöliberaalin maahanmuuttopolitiikan, mutta se on uutinen, että asiasta uutisoidaan Suomessa. Toki tekijöistä kerrotaan pääsääntöisesti, että ovat ”jengiläisiä” tai ”nuoria” tai ”paikallisia”. Valtamedia jättää kertomatta, että kyseessä ovat nimenomaan maahanmuuttajataustaiset jengit, maahanmuuttajataustaiset nuoret ja maahanmuuttajataustaiset paikalliset.

Itseäni Ruotsin tilannetta seuratessa askarruttaa se, että onko kotoutuminen onnistunut vai epäonnistunut -”Make yourself like home” tai ”Ole kuin kotonasi” ja tuikkaa auto palamaan. Näitähän on nähty Lähi-idän suunnilla jo vuosikymmeniä, paikallinen tapa ottaa tila haltuun on nyt levinnyt Pohjoismaihin. Tavoitteena on karkoittaa rauhaa rakastavat ruotsalaiset tietyiltä alueilta ja saada siellä maahanmuuttajaenemmistö aikaan ja näin kiihdyttää valloitusta ja alueen halttuunottoa, lähiö kerrallaan. Tämän johdosta Ruotsissa on parikymmentä ”No-Go-aluetta”, jossa edes viranomaiset eivät voi partioida normaalisti ilman raskasta suojavarustusta ja uhkaa omasta hengestään ja terveydestään.

* * *

Tilastokeskuksen uusimman tiedon mukaan Suomen väkiluku jatkaa kasvuaan maahanmuuton ansiosta. Syntyvyys matelee sen sijaan edelleen pohjamudissa. Ei tarvitse olla mikään Einstein voidakseen päätellä Suomen väestörakenteen muutoksen suunnan, jos kehityskulku jatkuu niin, että väestönkasvu tulee rajojen yli kävelemällä ja samaan aikaan suomalaisia saatetaan hautuumaalle enemmän kuin synnytyssairaalaan. Jos maahanmuuttoa ei saada järkevöitymään, on Suomen tulevaisuus yhtä synkkä kuin Ruotsin. Etenkin pääkaupunkiseudulla rakennettaan kerrostaloja vieri viereen ja ketkä tulevaisuudessa niissä asuvat? Tätä menoa lähinnä Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevat uussuomalaiset. Tämä kehityskulku on katkaistava.

Piia Kattelus, Seinäjokinen-lehti Oy:n hallituksen puheenjohtaja

Julkaistu 22.9.2018 klo 13:47.