Turveyrittäjä: Luonnonsuojeluliitto tappaa turveurakoisijan, pelastaa muka maailman

You are currently viewing Turveyrittäjä: Luonnonsuojeluliitto tappaa turveurakoisijan, pelastaa muka maailman
Seinäjoen Energian kokoomuslaiset päättäjät Pertti Mäki-Hakola ja Paula Risikko ovat näemmä sitoutuneet puolueensa tavoitteeseen ”lopettaa turpeen merkittävän energiakäyttö vuoteen 2032 mennessä”, tosin tällä tuhoisalla politiikalla lopettavat polttoturpeen käytön ja ajavat yrittäjät konkurssiin jo vuonna 2021!

Olen olut yrittäjänä 30v. Turve on meidän yrityksen kivijalka ollut aina. Nyt se otetaan meiltä pois. Liikevaihto turve: 400 000 eur, muu urakointi: 60 000 euroa. Mistä tilalle turpeesta tullut liikevaihto?

Tähän mennessä me turveyrittäjät olemme työllistäneet satoja kesätyöntekiöitä, muutamia alan konevalmistajia, traktori-, kaivinkone-, varaosa-, tarvike-, polttoainemyyjiä ja valtran traktoritehtaan tuotteitakin on turvesoilla nähty. Näilläkin aloilla myynti putoaa merkittävästi.

Olen ostanut vuosien mittaan 18 traktoria, 8 kaivinkonetta, tuotantokalustoa, suokunnostuskalustoa ja rakentanut korjaamotilat. Investoinnit yhteensä 4 miljoonaa euroa. 

Nyt tällä hetkellä on 5 traktoria ja 2 kaivuria. Tuotanto ja kunnostuskalusto on nyt romuraudan arvoista. En ole ikänä näihin avustuksia saanut. Nollasta olen yrittäjäntielle lähtenyt.

Olen sitä mieltä, että luvitetut suot pitäisi nostaa loppuun ja istuttaa metsälle tai viljelymaaksi, sillä oma kotimainen ruoka on meille tärkeä. En ymmärrä, kun EU luokittelee turpeen uusituvaksi ja me täällä hölmölässä veretään pitkää tikkua ja joku väittää kivihiiltä vähempipäästöiseksi.

Tulee vain yksi  liikeidea mieleen. Vihreäthän hyväksyivät kannabiksen käytön. Voisikohan siitä saada puutuvan liikevaihdon?

Luonnonsuojeluliitolle: Teidän on helppo pilata toisten elämäntyö. Arvokas kalusto muuttuu romuraudaksi. Pelastakaa omilla rahoilla ja teoilla maailma. Jos vaikka muuttaisitte Paukanevalle telttaan. Ja tietysti ilman tulentekovälineitä, ettei tule savuja ja linnun metsästys kielletty. Lihan syönti suurentaa hiilijalanjälkiä ja mihin jätteet? Liekkö sitä tulla, kun ei ole syödä kun jäisiä karpaloita. Voishan siellä vetää pitkää tikkua, kuka jää susille syötiksi teltan ulkopuolelle. 

Nimimerkki  Turveurakoisija

Julkaistu 13.4.2021 klo 22:19.