Mitkä vaatteet ovat kiellettyjä?

You are currently viewing Mitkä vaatteet ovat kiellettyjä?
Seinäjokinen-lehden puheenjohtajan palstalla Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa asioihin.

Vanha isäntä kertoi, kuinka hän on vasta äskettäin lukenut lehdestä, että hänellä on kaapissaan poliittinen paita. Kaikki nämä vuodet hän on lahjaksi saatua villapaitaa vaatekomerossa säilyttänyt tietämättä tätä. Mikä merkillisintä, hän sai paidan lahjaksi poliiseilta. Oikein kädestä pitäen. Vanha isäntä kysyykin, että mitkä vaatteet ovat kiellettyjä ja hän pyytää saada nähtäväkseen listan Suomessa kielletyistä vaatteista. Tätä listaa odotellessa ei kannata henkeään pidätellä.

Nuorempi isäntä taasen ihmetteli, että miten isänmaamme on ajautunut tällaiseen tilanteeseen, jossa ollaan kuin Neuvostoliitos: ”Kytätään toisia ja ilmiannetaan! Joka asiasta pahootetaan miäli! Mä luulin että tää korona palauttaas perusarvoja ihmisten miäliin, mutta kilinkellit! Hullummaksi vaan menöö.” Kuulemma tästä puuttuu enää julkikommunisti Anna Kontulan (vas) aloite uudesta puserolaista.

*******

Suomi haluaa pelastaa ilmaston, Afrikan ja siinä sivussa koko maailman. Sen sijaan omat kansalaiset, heikommassa asemassa olevat, ovat heitteillä. Olen saanut yhteydenottoja kuulovammaisilta, joita syrjitään työnhaussa. He osaavat äidinkieltä, ovat ammattitaitoisia ja työkokemusta on hankittu vuosikymmenten ajan, mutta työnhaussa heidän edelle menee Suomen kieltä osaamaton ja vähemmällä työkokemuksella varustettu henkilö. 

Yhtä lailla kuulovammaisilla on perhe elätettävänä ja elämä elettävänä. Viesti oli, että yritysten johtajille tulisi kertoa, että viittomakielen varassa oleva henkilö ei ole siinä mielessä ”vammainen”, etteikö häntä kannattaisi palkata. Kuulovammasta johtuen etenkin käden taidot ovat keskivertoa paremmat, näin minulle tulkin välityksellä kerrottiin.

*******

Entinen puolustusministeri ja nykyinen Kannuksen kunnanjohtaja Jussi Niinistö on kirjoittanut kirjan Paavo Susitaipaleesta. Susitaival oli jääkärivärväri, vapaussodan komppaniapäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö ja IKL:n kansanedustaja. Kirjassa nousee esiin suojeluskuntien rooli vapaamuurariuden vastustajina. Tämä yksityiskohta on harvemmin nostettu esiin valtamediassa, vaikka lehdistö nykyään lähes pakonomaisesti kirjoittaa sadan vuoden takaisista tapahtumista. Susitaival sai vapaamuurareiden vastustamisen vuoksi kokea lehdistön mustamaalaamisen 1930-luvan Suomessa. Ainoastaan kirkollinen Kotimaa-lehti pysyi Susitaipaleen rinnalla ja ruoski kovin sanoin vapaamuurareita.

*******

Seinäjokinen-lehti on perinteisiä pohjalaisia ja kristillisiä arvoja kunni- oittava lehti. Kerromme asioista, mistä muut mediat vaikenevat. Viher- vasemmistolaisuus ei kuulu arvoihimme.

Julkaistu 19.1.2021 klo 13:35.