Puheenjohtajan palsta – Kriisijohtamisen korkeakoulu

Puheenjohtajan palstalla Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa asioihin.

Kriisi-ja poikkeustilanteissa korostuu hyvä johtaminen ja ennakointi. Päätöksiä olisi parempi tehdä etu- kuin takakenossa. Muutosjohtamisesta on puhuttu iät ja ajat, yhteiskuntamme kun on ollut jo pitkään jatkuvassa ”mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos”-tilassa. Poikkeustilanteissa korostuu kriisijohtaminen ja viestintä. Yhteiskuntaa tulisi pitkällä aikavälillä rakentaa niin, että heikot lenkit minimoitaisiin – ketjuhan on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Tästä syystä olen aina puolustanut hajautettua yhteiskuntaa ja korostanut pienien yksiköiden merkitystä, olivatpa ne sitten päivähoidon tai peruskoulun saralta. Nyt kehitys on vienyt kohti satojen oppilaiden jättiyksiköitä ja päiväkoteja jopa ostoskeskuksissa, olisiko tämä tartuntatauti herätys sille, että suuruuden ihannointi voi olla jopa hengelle ja terveydelle vaarallista.

*******************

Seinäjoen ja Vaasan välillä pendelöivät tuntevat Pelmaan risteyksen Ylistarossa. Uudet risteysjärjestelyt ovat urakoitsijoiden valintaa vaille valmiita, tosin kuokkaa ei voi laittaa maahan niin kauan kuin kuulutus on nähtävillä ja valitusaika hallinto-oikeuteen meneillään. Liikenne-ja viestintäministeriön hyväksymään suunnitelmaan voi hakea muutosta 10.4.2020 asti.

Suunnitelma uhkaa Ylistaron elinvoimaa sekä hankaloittaa kirkolla asuvien ylistarolaisten arjen sujumista. Yleisötilaisuus pidettiin vuonna 2015, nyt kysyttäessä ELY:n virkamies ei pitänyt uuden tilaisuuden järjestämistä tarpeellisena, tosin näinä ”kipeinä” aikoina sitä ei edes olisi voitu pitää. Viidessä vuodessa on kapinahenki lieventynyt, mutta nimilistaa hankkeen kaatamiseksi kerätään. Olisiko valtion rahalle tässä hetkessä parempiakin kohteita?

***************

Maassa on nyt valmiuslaki ja Seinäjoella rimpuillaan kuntatalouden kurimuksessa, niin kuin kaikkialla Suomessa. Tässä tilanteessa on välttämätöntä antaa työrauha terveydenhuollon henkilöstölle sekä olla kiitolllisia siitä, kuinka sitoutunutta ja ammattitaitoista henkilöstö on. Ammattijärjestöjen palkankorotusvaatimukset ovat ymmärrettäviä, mutta onko ajoitus oikea? Meidän muiden tulee keskittyä tartuntojen ennaltaehkäisyyn ja toimia annettujen ohjeiden mukaan sekä vaatia johtajilta kriisijohtajuutta sekä ennaltaehkäisyä. Yksityisiltä sitä löytyy, mutta miten on julkisen sektorin laita – pelätään pahinta mutta toivotaan parasta.

Julkaistu 6.12.2020 klo 19:33.