Puheenjohtajan palsta – Millälailla Jumalan sana kirkastuu homoparaatissa?

Puheenjohtajan palstalla Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa asioihin

Otsikon kysymyksen esitti pohjalaisisäntä Ilmajoella jokunen viikko sitten ja se on suunnattu piispoille ja koskee Pride-kulkuetta, jossa ”miehilläkin on suitset”. Miten ”homoparaati” kirkastaa Jumalan sanaa, koska tavallisen ihmisen silmissä tapahtuma näyttäytyy groteskina, eli kohtuuttoman liioittelun takia naurettavana ja irvokkaana. Ev.lut.kirkon tulisi sanoutua irti tällaisesta Raamatun vastaisesta sirkuksesta.

***********

Kansanedustaja Päivi Räsänen on jälleen rikoksesta epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja poliisikuulustelu odottaa. Tällä kertaa valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan Räsäsen esiintymisestä Ruben Stillerin ohjelman jaksossa ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”.

Tämä vaikuttaa poliittiselta vainolta Räsäsestä kohtaan, koska ilmeisen politisoitunut valtakunnansyyttäjä on käynnistänyt jo kaikkiaan neljä rikostutkintaa Räsästä kohtaan vastoin poliisin aikaisempaa päätöstä siitä, että esitutkintaa ei käynnistetä.

Pohjimmiltaan näissä tutkinnoissa on Räsäsen mukaan kysymys siitä, saako Raamattuun perustuvaa näkemystä ihmisen suhteesta Jumalaan julkisesti tunnustaa ja opettaa. Päivi Räsänen puolustaa oikeuttaan ilmaista uskoaan, jotta muiltakaan ei riistettäisi uskonvapautta. Hän kertoo pitävänsä kiinni siitä, että ilmaisut ovat laillisia eikä niihin tule ulottaa sensurointia. Tsemppiä Päiville.

*******

Seinäjoella isokenkäiset kuolaaavat Tampereen suuntaan. Itse en tällaista hypetystä ymmärrä. Tampereen valtuustossa oli käsiteltävänä vihreän tekemä aloite siitä, että liha- ja maitotuotteita tulisi vähentää 25% kouluissa ja päiväkodeissa vuoteen 2025 mennessä. Onneksi aloite kaatui äänin 30-35. Nyt herätys Etelä-Pohjanmaa: vihreät toimivat aktiivisesti sen eteen, että kotimainen ruuantuotanto ajetaan alas ”ilmastoystävällisyyden nimissä”! Älkää menkö siihen halpaan, että ensi kuntavaaleissa annatte äänenne kommunistille, joka halveksii suomalaista ruuantuotantoa ja omavaraisuutta.

******

P.s vielä homoparaatiin liittyen. Eräs persu Ilmajoelta kertoi osallistuneensa Helsinki Pride-tapahtumaan. Hän oli ollut auton kyydissä joka oli jumiutunut liikenneruuhkaan. Nopeaälyisenä kaveri oli sanonut, että ”kävelen loppumatkan”. No, hän oli sitten ”joutunut” vahingossa marssimaan Pride-kulkueessa, mutta oli tyytynyt osaansa. Toki tapahtuma oli ikuistettu selfien muodossa ja jaettu Facebookissa. Sitä tarina ei kerro, että paljonko persun katu-uskottavuus Ilmajoella lisääntyi.

Julkaistu 6.12.2020 klo 20:20.