Puheenjohtajan palsta – Politiikkaa ja nappopäitä

Puheenjohtajan palstalla Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa

Minua pyydettiin kertomaan totuus toukokuisesta Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokouksesta, jossa valittiin uusi kaupunginhallitus. Tämä aihe kun pyörii otsikoissa edelleen. 

Oma näkemykseni on, että Avaruuden pääkaupungissa on tullut galaxin seinät vastaan ja myrsky on puhjennut kokoomusoidien vesilasissa. Kokoomuksen ja keskustan papparaiset vetivät herneet nenään, kun valtuustossa tehtiin kuntalain mukainen vaaliliitto ja kaupunginhallituksen paikat menivät vaihtoon.

Suurta itkua ja hammasproteesien kiristystä aiheutti perussuomalaisten Erkki Valtamäen nousu kaupunginhallitukseen minun tuellani. Kun tietyt veljespiirit ovat tottuneet kermankuorintapaikat sopimaan keskenään, oli tämä galaxia järisyttävä kriisi veljeskunnan keskuudessa. Erkkiä kun ei hallitukseen haluttu.

Eniten ihmettelen valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinosta, joka salli Pertti Mäki-Hakolan käyttää täysin asiattoman ja solvaavan Kokoomuksen  ryhmäpuheenvuoron valtuuston kokouksessa. Siinä tilannetaju ja asiallisuus olivat täysin hukassa sekä Kimmolta että Pertiltä. Kokoomuksen ryhmään kuuluvat myös kristillisdemokraatit ja siniset, joten Mäki-Hakolan räyhääminen koituu suuren joukon häpeäksi. Julkisia anteeksipyyntöjä ei ole kuulunut edes kristillisiltä.

Huvittavinta asiassa on se, että kokoomus alentui tekemään likaisen työn keskustan puolesta. Puheet sopimusrikkomuksesta ovat täysin vailla pohjaa. Kaupunginhallituksen valintaa sääntelee vain ja ainoastaan kuntalaki, joka sallii tekniset vaaliliitot, joita luonnollisesti syntyy poliittiisten voimasuhteiden muuttuessa. Veljespiirien tekemillä paikkajakosopimuksilla ei ole mitään juridista painoarvoa. 

Keskusta itse tarjosi mahdollisuuden kansallismielisten nousulle kaupunginhallitukseen. Tämä likainen peli käytiin kansanedustaja Pasi Kivisaaren lähimpien tukijoiden toimesta jo syksyllä 2017. Näkyvissä asemissa minua erottamassa olivat silloinen keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Kivisaaren vaalipäällikkönä toiminut Irene Turenius sekä Seinäjoen keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja Kivisaaren eduskunta-avustaja Mikko Männikkö. 

Räyhäämisen sijaan asia olisi voitu viedä äänestykseen, mutta sitä ei edes kokoomus halunnut, koska kokoomus olisi hävinnyt pelin ja hallituspaikan. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, nyt on Seinäjoen kaupunginhallituksen tuolileikki leikitty. Seuraavaksi kokoomuksella onkin tahto järjestellä tuolit uusiksi Seinäjoen Energian hallituksessa, koska poliitinen kosto elää – lapsellista ja säälittävää, eikö vaan.

***********************

Nyt on se aika vuodesta, kun lapsiperheiden autossa on hiekkaa uimareissujen jäljiltä ja uimavesissä uiskentelevat myös nappopäät. Nappopäiden kehitys on huimaa, sillä muutamassa viikossa häviää pyrstö ja tilalle kasvaa sammakon räpylät. Nauttikaa kesän lämmöstä ja seudun puhdasvetisistä luonnonvesistä.

Piia Kattelus-Kilpeläinen

Julkaistu 4.12.2020 klo 20:27.