• Artikkelin kategoria:Yleinen

Nurmon kirkko

You are currently viewing Nurmon kirkko
Kappalainen Tapio Hirvilammi Nurmosta kirjoittaa vieraskolumnissaan Nurmon kirkosta.

Tulin juuri sieltä. Olen hyvin väsynyt. Evankeliumin sanoma on ilmaista, mutta sen ylläpito on kovaa työtä. Yli 33 vuoden Nurmon pappina vietetyn vuoden jälkeen ymmärrän yhä selvemmin: Nurmon kirkko on paras paikka ihmisten olla yhdessä koolla. Urkuparven alla takapenkissäkään ei ole liian kaukana alttarista. Laulaja Joel Hallikaisen sanoin: ”Akustiikka täällä on kuin Stradivariuksen viulussa.”  Talonpoikaishenkinen Antti Hakolan piirtämä ristikirkko on sijainniltaan hiukan syrjässä. Iso tie kulkee toisaalla. Vaikka ovet ovat tielle päin, harvemmin sinne mennään sattumalta. Nurmon kirkkovieraat saapuvat yleensä varta vasten. 

Olisiko kotikirkoksi?

Vanhat ja uudet nurmolaiset ovat yhtä tärkeitä. Varsinkin uusille seurakuntalaisille toivon, että te juurtuisitte ja kotiutuisitte tänne ja tuntisitte olevanne todella kotona. Nurmoon muuttaa jatkuvasti valtavasti väkeä. Uusia koteja kohoaa joka puolelle. Varmasti pidät kysymyksestäni, seinäjokinen, oletko vielä käynyt Nurmon kirkossa. 244 vuotta paikallaan seissyt seurakunnan rakas paikka kutsuu yhä ihmisiä Taivaan Isän hyvään yhteyteen. Tämä kolumni on tarkoitettu juuri sinulle. Sunnuntain kello 10 jumalanpalvelukseen on helppo tulla. Väkimäärärajoituksetkin ovat vihdoin poissa. Paikallaolevien lisäksi Nurmon nettikirkon kuulijoita on joka pyhä ilahduttavan paljon. Tule Nurmon kirkkoon. Kokeile, olisiko tästä sinulle kotikirkoksi.

Sydämellä tulevat sukupolvet

Kaikki hyvä työ on tulevien polvien siunaamista. Jumalan sanan esillä pitämisen laiminlyönti sen sijaan johtaisi korvaamattomaan vahinkoon. Jeesuksen unohtaminen ja torjuminen saattaa pahimmillaan koko kansan vaaralle alttiiksi. Joka pyhä kirkossa rukoillaan maamme puolesta. Hyvä Jumala, laske varjelevat kätesi meidän yllemme! On mahdotonta edes aavistaa, millaisten asioitten kanssa ihmiset kirkkoon tulevat. Tilaisuuksiakin on monenlaisia. Jokainen pienikin tuokio, rukouksen huokaus, toisille siunauksen toivotus ja uskosta todistaminen ovat äärettömän arvokasta työtä lastemme ja tulevien sukupolvien hyväksi. Kiitos seurakunnan vastuunkantajille, jotka tahtovat pitää Nurmon kirkosta hyvää huolta. Rapistuneet ja pehmentyneet ulkoseinät ja katto laitetaan hyvään kuntoon. Tällainen kiitoksen velka tuleville polville auttaa jaksamaan yhteisessä työssä.

Tapio Hirvilammi, kappalainen Nurmo

Julkaistu 8.4.2022 klo 20:31.