Oliko tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon sinimustassa mekossa piiloviesti keskustan puoluekokouksessa Oulussa?

You are currently viewing Oliko tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon sinimustassa mekossa piiloviesti keskustan puoluekokouksessa Oulussa?
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko pukeutui sinimustaan puoluekokouksessa viime syksynä. Saarikolla on eteläpohjalaiset juuret. Kuva:mtv

Keskustan puheenjohtajaksi valitun Annika Saarikon pukeutuminen syyskuussa 2020 Oulussa järjestetyssä keskustan puoluekokouksessa on aiheuttamassa some-myrskyn.


”Viestittikö Annika Saarikon sinimusta asuvalinta jostain?” Näin kysytään some-keskusteluissa.


Kiusalliseksi keskustan kannalta asian tekee se, että opetus- ja kulttuuriministeriössä ministerinä toimiva Annika Saarikko vastaa Suomen koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan kehittämisestä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä.


-Onko Saarikko sovelias toimimaan koulutus-, tiede- ja nuorisopolitiikasta vastaavassa ministeriössä, kysytään some-kanavissa.


MTV-uutiset on tällä viikolla uutisoinut näkyvästi, että sinimusta pukeutuminen viittaisi Lapuan Liikkeen ihannointiin. MTV julkisti isoja kuvia sinimustaan pukeutuneesta Annika Saarikosta viime syyskuussa keskustan Oulun puoluekokouksessa. 


MTV sai ”journalististen sisällön edistämiseen” mediatukea 472 365,56 € liikenne- ja viestintäministeriöltä. MTV:n omistaa jättimäinen teleoperaattori Telia.

Julkaistu 13.1.2021 klo 13:25.