Päivähoidon palveluseteli Seinäjoella 1120 euroa, Espoossa 870 euroa

You are currently viewing Päivähoidon palveluseteli Seinäjoella 1120 euroa, Espoossa 870 euroa
Palvelusetelipäiväkoteja on vain Seinäjoen ja Hyllykallion alueella. Peräseinäjoella, Nurmossa eikä Ylistarossa ole lainkaan palvelusetelipäiväkoteja. Lisäksi osa palvelusetelipäiväkodeista on saanut vielä kaupungilta setelin eskaritoimintaan, joka on 374 euroa per lapsi. Kuva: Seinäjoen kaupungin nettisivut

Seinäjoki maksaa vuodelle 2021 yksityisissä päiväkodeissa hoidettavista lapsista 1120 euron palvelusetelin. Esimerkiksi Espoossa, jossa kiinteistöjen kustannukset ovat merkittävästi korkeammat, on palvelusetelin arvo vain 870 euroa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. 

Seinäjoen omana toimintana päivähoito maksaa kuta kuinkin saman verran kuin Espoossa.

Perhe voi saada kaupungilta palvelusetelin varhaiskasvatukseen yksityiselle palveluntuottajalle. Palveluseteli on kuitenkin aina harkinnanvarainen etuus eikä siihen ole lakisääteistä subjektiivista oikeutta.

Palvelusetelipäiväkoteja on vain Seinäjoen ja Hyllykallion alueella. Peräseinäjoella, Nurmossa eikä Ylistarossa ole lainkaan palvelusetelipäiväkoteja. Lisäksi osa palvelusetelipäiväkodeista on saanut vielä kaupungilta setelin eskaritoimintaan, joka on 374 euroa per lapsi.

Yksityisenä palveluntuottajana palvelusetelillä toimivat päiväkodit JumpPeiponpesäPilke/Vihreä WillaSuvikelloTouhula OtsontähtiTrio ja Steinerpäiväkoti Pajulintu. Palvelusetelin voi käyttää vain näille kaupungin hyväksymille palveluntuottajille.

Seinäjokinen-lehden selvityksen mukaan kaupunki laskee setelin arvon 11 kuukaudelle ja tästä johdettuna 12 kuukauden palvelusetelin arvo on noin 1120 euroa.

Julkaistu 23.12.2020 klo 13:54.