• Artikkelin kategoria:Uutiset

Päiväkoti Jumpin hallituksen puheenjohtajan kaksoisrooli hämmentää Ilmajoella – lautakunta jätti eronpyynnön

You are currently viewing Päiväkoti Jumpin hallituksen puheenjohtajan kaksoisrooli hämmentää Ilmajoella – lautakunta jätti eronpyynnön
Juha-Pekka Karvosen (kok) kaksoisrooli hämmentää Ilmajoella; toimiiko hän Päiväkoti Jump Oy:n hallituksen puheenjohtajana vai tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana päivähoidon ostopalvelusopimuksia koskevassa tutkinnassa?

Ilmajoen kunnan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hannu Akkanen (PS) pyytää eroa tarkastuslautakunnan jäsenyydestä Ilmajoen kunnanvaltuustolta. Eronpyyntö on jätetty Akkaselta tulleen tiedotteen mukaan 4.2.2021.

Hannu Akkanen pitää valitettavana, että päivähoidon ostopalvelusopimuksista syntyneen sopan ja luottamuspulan tiedotusvastuun on ottanut tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen, joka on Päiväkoti Jump Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Karvonen haluaa salata kaksoisroolinsa?

Tiedotteen mukaan tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen yritti piilottaa kokouspöytäkirjasta mainintaa, jossa todettiin lautakunnan saaneen selvityksen päivähoidon ostopalvelusopimuksista 20.01.2021.


-Karvosen kaksoisrooli on kestämätön hyvän hallinnon näkökulmasta. Päiväkoti Jump Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen tutkisi itse Ilmajoen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana johtamaansa päiväkotiin liittyviä sopimuksia kunnan puolelta, ihmettelee lautakunnan puheenjohtajana toiminut Akkanen.

Hän jatkaa kertomalla, että ”Osin lautakunnan ulkoa johdettu painostus on johtanut siihen, että lautakunnan jäsenten taholta on esitetty täysin perättömiä väitteitä siitä, että olisin toiminut lautakunnan nimissä tehdessäni tietopyyntöjä kuntaan.”

Ilmajoen viranhaltijoita uhkailtu?

Hannu Akkasen tiedotteessa perustellaan eronpyyntöä ja luottamuspulaa myös seuraavasti: ”lautakunnan jäsenet tehtailevat tiedotteita useisiin eri medioihin tarkastuslautakunnan nimissä ilman yhteistä päätöstä asiassa, on toimintaa, jota en voi hyväksyä.


Näissä oloissa, jossa Ilmajoen kunnan viranhaltijoita uhkaillaan, mikäli he kertovat epäkohdista lautakunnalle, ei ole mitään edellytyksiä jatkaa lautakunnan toimintaa ja siksi olinkin kutsunut ylimääräisen kokouksen 04.02.2021 koolle, jossa asia yksimielisesti esityksestäni todettiin.”


-Ilmajoen hallintokulttuurin mädännäisyyksien puhkaiseminen ei edisty ampumalla viestintuojaa. Työni kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun, epäkohtiin puuttumisen ja avoimuuden lisäämiseksi jatkuu osaltani entistä periksiantamattomalla asenteella kuntalaisten hyväksi, päättää Hannu Akkanen.

Julkaistu 4.2.2021 klo 16:12.