• Artikkelin kategoria:Yleinen

Persuedustaja Peltokangas vaatii kivihiilen käytön lisäämistä

You are currently viewing Persuedustaja Peltokangas vaatii kivihiilen käytön lisäämistä
Kivihiilikasa. Kuva: Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas vaatii lisäämään kivihiilen käyttöä. Kivihiiltä tuotiin Suomeen tammi-kesäkuun aikana 348 miljoonan euron arvosta. Eniten toisella vuosineljänneksellä tuotiin kivihiiltä Venäjältä, Yhdysvalloista, Australiasta, Kolumbiasta ja Kanadasta. Kivihiiltä ei ole tuotu Venäjältä enää kesän jälkeen.

Tilastokeskuksen mukaan Suomen vaihtotase oli 0,2 miljardia euroa alijäämäinen elokuussa. Vaihtotaseen 12 kuukauden liukuva summa oli 8,2 miljardia euroa alijäämäinen. Energian tuonti lisää alijäämää.

Kivihiiltä tuotiin toisella vuosineljänneksellä 2022 eniten Venäjältä, Yhdysvalloista, Australiasta ja Kolumbiasta, yhteensä 344 000 tonnia.

Kivihiiltä punavihreisiin etelän kaupunkeihin

Suomessa kaukolämmön ja kaukolämmön ja sähkön yhteistuotannossa kivihiiltä käytetään eniten Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Kivihiilen kotimaisuusaste on täysi nolla. Kivihiilen käytön lisäämistä persuedustaja Peltokangas ja kollegansa Kristian Laakso ja Petri Huru yrittävät pehmittää samassa kannanotossa turpeen käytön lisäämisellä:

”Kaikki keinot käyttöön enrgiantuotannossa. Hiilivoimalat ja turve keinovalikoimaan.”

Mauri Peltokangas istuu itse entisen Vapon eli nykyisen Neovan hallintoneuvostossa. Hallintoneuvosto siunasi strategiassa Vapon tytäryhtiön Nevelin kaukolämpöliiketoiminnan myynnin. Nevelin toiminnot myytiin ranskalaisille.

Lue lisää: Siunasivatko pohjalaiskansanedustajat Juha Sipilä ja Mauri Peltokangas kaukolämpömaksut ”uudelle tasolle” Vapon Nevel-kaupassa? – Seinäjokinen-Lehti Oy (seinajokinen.fi)

SAMI KILPELÄINEN

Julkaistu 22.10.2022 klo 21:21.