• Artikkelin kategoria:Yleinen

Perussuomalaiset tunnustaneet ’Palestiinan valtion’ Riikka Purran siunauksella UTVAssa?

You are currently viewing Perussuomalaiset tunnustaneet ’Palestiinan valtion’ Riikka Purran siunauksella UTVAssa?
Perussuomalaisten puheenjohtaja on lehden saamien tietojen mukaan päättänyt tunnustaa Palestiinan valtion UTVAssa.

Seinäjokinen-lehden lähteiden mukaan perussuomalaiset ovat päättäneet tunnustaa Palestiinan valtion puheenjohtajansa, valtiovarainministeri Riikka Purran siunauksella. Lehden saamien tietojen mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta (UTVA) olisi käsitellyt Palestiinan tunnustamista Hamasin aloittaman israelilaisia vastaan suunnatun järkyttävän terrorin jälkeen. Lehden saamien tietojen mukaan viimeisimmät askelmerkit olisi luotu Norjan viime viikolla tekemän Palestiinan tunnustamispäätöksen jälkeen.

Julkisuudessa on arvioitu, ettei tasavallan presidentti olisi voinut tulla asiassa julki maanantaina Virossa, ellei asiaa olisi käsitelty UTVAssa. Lehden saamien arvioiden mukaan juuri perussuomalaisten kanta on ratkaiseva, että presidentti ja ulkoministeri ovat asiassa tulleet julki. Lehden saamien tietojen mukaan asiasta on yhteinen pohjoismainen linjaus, jossa askel askeleelta eri Pohjoismaat julkaisevat tunnustuksen Palestiinalle eri aikataululla.

Aiemmin Suomessa lähinnä äärikommunistit, demari Erkki Tuomioja ja muut vihervasemmistolaiset ovat ajaneet Palestiinan tunnustamista, mutta nyt perussuomalaiset ja kokoomus ovat lähteneet etunojaan asiassa.

Hallituksen into tunnustaa Lähi-Idän uusia valtioita on herättänyt asiantuntijoiden keskuudessa kysymyksen, että miten hallitus toimii Kurdistanin kysymyksen ympärillä? Miksi Palestiina nyt aiotaan tunnustaa, niin onko seuraavana vuorossa Kurdistan? Ja miksi Israelin vastustus ei paina vaakakupissa, mutta Turkin vastus painaa?

Julkaistu 31.5.2024 klo 19:36.