Perussuomalaisten EP:n piiri nimesi eduskuntavaaliehdokkaita: Piia Kattelus-Kilpeläinen ”Tavoitteena on paikka eduskunnassa”

You are currently viewing Perussuomalaisten EP:n piiri nimesi eduskuntavaaliehdokkaita: Piia Kattelus-Kilpeläinen ”Tavoitteena on paikka eduskunnassa”
Etelä-Pohjanmaan aluevaalien ja Seinäjoen kuntavaalien perussuomalaisten ääniharava Piia Kattelus-Kilpeläinen on nimetty eduskuntavaaliehdokkaaksi yhtenä kuudesta ehdokkaasta.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitus nimesi kokouksessaan ehdokkaita ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Ensimmäisessä kattauksessa nimettiin istuvien kansanedustajien Juha Mäenpään Ilmajoelta ja Jukka Mäkysen Vaasasta lisäksi neljä muuta ehdokasta.

Piia Kattelus-Kilpeläinen Seinäjoelta on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja poliisi. Hän toimii myös alue- ja kaupunginvaltuutettuna. Kattelus-Kilpeläinen on Seinäjoen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja ja toimii Etelä-Pohjanmaalla aluevaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

-Kiitän Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiriä luottamuksesta. Tavoitteena on paikka eduskunnassa, ja sen eteen olen valmis tekemään kovasti töitä, toteaa Kattelus-Kilpeläinen.

Eduskunta-avustaja ja  hallintotieteiden ylioppilas Marcus Toppari lapualainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Lisäksi Toppari johtaa Pohjanmaan Perussuomalainen Nuoriso ry:tä.

Rami Aalto Karijoelta ammatiltaan työnjohtaja. Aalto on Karijoen kunnanvaltuutettu ja kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Vaasalainen Anne Rintamäki on ammatiltaan poliisi ja yrittäjä ja on sekä aluevaltuutettu Pohjanmaalla että kaupunginvaltuutettu. Rintamäki toimii Vaasan kaupunginhallituksessa 2. varapuheenjohtajana.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas oli erittäin tyytyväinen eduskuntavaaliehdokkaiden ensimmäiseen kattaukseen.

– Saimme listoille kokemusta, nuoruutta ja kaksi erittäin pätevää naisehdokasta. Tästä on hyvä ehdokkaiden jatkaa ja meidän piirissä aloittaa eduskuntavaalityö, jota toki on jo kevään aikana käytykin erilaisten markkina-, messu- ja toritapahtumien puitteissa. Niin nyt nimetyt kuin tulevatkin ehdokkaat kiertävät ahkerasti maakuntaa kesän eri tapahtumissa.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri kuuluu yhdessä Keski-Pohjanmaan piirin kanssa Vaasan vaalipiiriin. Perussuomalaiset asettavat Vaasan vaalipiirissä kaikkiaan 16 eduskuntavaaliehdokasta.

Julkaistu 13.5.2022 klo 19:00.