• Artikkelin kategoria:Yleinen

Piia Kattelus tyytyväinen Sote:n lykkääntymiseen

You are currently viewing Piia Kattelus tyytyväinen Sote:n lykkääntymiseen
Ylistarossa oli mukana myös useita puolueita. Perussuomalaisten Hannu Haapasalmi ja Kansalaispuolueen Piia Kattelus peukuttivat upeassa markkinasäässä. Joutopäivämarkkinoilla sää helli markkinakansaa

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus ilmaisi avoimesti tyytyväisyytensä eduskunnan käsittelyssä olevan sote-ratkaisun lykkääntymiseen Joutopäivämarkkinoilla Ylistarossa sunnuntaina.

-Esitetyssä mallissa sote-ratkaisu olisi keskittänyt palveluja entisestään, arvioi myös Seinäjoen kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana toimiva Kattelus.

Luonnonvaroihin ja yritteliäisyyteen perustuva vahva elinkeinorakenne on Katteluksen mukaan Etelä-Pohjanmaan ja koko Suomen vahvuus. ”Vastustamme keskittävää politiikkaa, sillä työ-ja koulutuspaikkojen keskittämisen kautta uhkaa maaseutu tyhjentyä.”

-Seinäjokea on kehitettävä kokonaisuutena. Liitoskunnissa on pidettävä asumisen ja yrittämisen mahdollisuudet kunnossa, Kattelus linjasi.

Ylistarossa koulunsa käynyt Kattelus kertoi Kansalaispuolueen (KP) ajavan neljää isoa teemaa.

Valtiollinen ja taloudellisen itsenäisyys, sotilaallinen liittoutumattomuus, järkevä aluepolitiikka ja hallittu maahanmuuttopolitiikka ovat Katteluksen mukaan puolueen ajamat tärkeät teemat.

-Valtaa on palautettava kansallisvaltioille ja EU-maataloustukien kansallistaminen ja alueellistaminen olisi toteutettava välittömästi, sillä kyllä suomalaiset itse tuntevat asiansa paremmin kuin Bryssel, Kattelus muistutti puheessaan.

Oma yleiseen asevelvollisuuteen pohjautuva puolustus, rajavalvonta ja riittävät resurssit sisäisestä turvallisuudesta vastaaville viranomaisille, poliisille etunenässä, sekä ulkomaalaislain tiukennukset kuten Norjassa, Tanskassa ja Itävallassa tulisi Katteluksen mukaan tuoda välittömästi politiikan keskiöön.

-Vastustamme ajatusta Euroopan liiallisesta integraatiosta, kuten yhteisestä puolustuksesta. Meillä pitää olla oma toimiva aluepuolustus, Kattelus sanoi.

Taksilakiuudistus epäonnistui

Kansalaispuolue teki kansalaisaloitteen taksilain uudistamisen vastustamiseksi.

-Emme saaneet Bernerin hankkeen kaatamiseen joukkovoimaa saati mediaa lainkaan asian taakse – aloite ei edennyt eduskunnan käsittelyyn, harmitteli Kattelus.

”Taksilain ongelmat ovat nyt käsissä, kuten varoittelimme. Taksilain kipukohdat tulivat esille jo Ylistarossa käynnissä olevassa pilottihankkeessa.”

Markkinoilla oli runsaasti näytteilleasettajia.
Julkaistu 8.7.2018 klo 22:30.